«Αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη»

Υπό δραματικές συνθήκες συνεδριάζει αύριο, στις 5 το απόγευμα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με στόχο στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου να καταλήξει σε μια στρατηγική την οποία το κόμμα θα μπορέσει να υποστηρίξει πειστικά, προκειμένου να ανακτηθεί κάποιο μέρος από το χαμένο έδαφος ώστε να μπορεί να εμφανιστεί ως ο αξιόπιστος εκφραστής της κεντροαριστερής παράταξης.

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, ότι ο χρόνος θα είναι περιορισμένος. Η επιδίωξη είναι να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με τοποθετήσεις επικριτικές, δεδομένου ότι το βραχύ διάστημα για τις δεύτερες κάλπες, όπως συμφωνούν όλες οι πλευρές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για διεξοδικότερη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ετσι κι αλλιώς, προσθέτουν πηγές, η εκλογική επίδοση της περασμένης Κυριακής δεν επιτρέπει παρερμηνείες. Αυτό που, όπως τονίζουν, προέχει αυτή την ώρα είναι να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί το κόμμα, ώστε να δώσει συντεταγμένα την κρίσιμη μάχη. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε στην Ηρώδου Αττικού την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία παρέδωσε αμέσως, χωρίς καν να παραλάβει, τη διερευνητική εντολή. Στις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ολέθρια έκβαση της μάχης, ζήτησε συγγνώμη «από τον κόσμο που πληγώσαμε» και υποσχέθηκε να ηγηθεί σθεναρά στη νέα προσπάθεια.

«Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες και οι ήττες μόνο έναν» δήλωσε πικρά, αναγνωρίζοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό σοκ». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και να δώσουμε και μια υπόσχεση, ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση. Αυτό είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα