Σε τραγική απελπισία ο Τσίπρας ονειρεύεται αλλαγή συσχετισμών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (που τώρα θυμήθηκε το πρόγραμμα) εγκαινίασε χθες με τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής τη νέα στρατηγική του κόμματος εν όψει της 25ης Ιουνίου

Η νέα προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαινιάστηκε από χθες, μετά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος στο Πνευματικό Κέντρο του Αιγάλεω, όπως διαφάνηκε από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, βασίζεται σε δύο πυλώνες: Ο πρώτος αφορά το πρόγραμμά του, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαμορφώσει.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Στόχος του τώρα, έστω την ύστατη ώρα, να πληροφορηθούν οι πολίτες τις θέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και προτάσεις -μεταξύ άλλων- για τη λαϊκή στέγη, τις αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, τη μείωση των τιμών, την Παιδεία και το νέο ΕΣΥ.

Η επιλογή του Αιγάλεω για την πρώτη συνεδρίαση, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της προπερασμένης Κυριακής είδε τη Ν.Δ. να κόβει θεαματικά πρώτη το νήμα στις λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου, προπύργιο άλλοτε των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι ένα γενικό προσκλητήριο που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στους «δημοκρατικούς πολίτες», επισείοντας την απειλή «μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς», η οποία υπό τον Κ. Μητσοτάκη θα επιβάλλει τη μονοκρατορία της και θα αποφασίζει χωρίς να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει συμπληρωματικά και ένα πρόσθετο δίλημμα στην πλευρά των μικρομεσαίων, υπογραμμίζοντας ότι έχει καθοριστική σημασία το θέμα του ποιος και με ποιους όρους θα διαχειριστεί και θα μοιράσει τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι απόδειξη ότι λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε εν κινήσει» δήλωσε εισαγωγικά και πρόσθεσε: «Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου εν όψει των επόμενων εκλογών, μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, που έχουμε μπροστά μας». Πλαισιωμένος από τα μέλη της επιτροπής, άφθαρτα πρόσωπα, εκτός της εσωκομματικής επετηρίδας, επιστήμονες καταξιωμένους με συνειδητή πολιτική ένταξη και ανθρώπους της αγοράς, τόνισε: «Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, της μεγάλης δυσκολίας γι’ αυτήν την ανατροπή, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι ο λαός ζητά απαντήσεις στα προβλήματα που έχει στην καθημερινότητα. Εχουμε επίγνωση ότι ζητάει Δικαιοσύνη, άμβλυνση των ανισοτήτων, απαντήσεις για την καθημερινότητα και το μέλλον του».

Οπως ανακοίνωσε: «Η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την επόμενη τετραετία.

Οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας και της προεκλογικής μας εκστρατείας. Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας για την ακρίβεια, για τη δημόσια Υγεία, για την Παιδεία. Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας, που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σε ακόμα μία προσπάθεια να τονώσει την κομματική αυτοπεποίθηση, υπογράμμισε: «Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς, σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική να αποτρέψουμε την προοπτική, το ενδεχόμενο μιας παντοδυναμίας μιας Δεξιάς ανεξέλεγκτης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα