Δεσμεύτηκαν τα περουσιακά στοιχεία του δικομανούς Παναγιώτη Δημητρά

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος «ξετίναξε» την αμαρτωλή ΜΚΟ του

Ηχηρό ράπισμα από την ελληνική Δικαιοσύνη δέχθηκε ο Παναγιώτης Δημητράς (κεντρική φωτό), γνωστός και ως εθνικός μηνυτής της χώρας, ο οποίος απασχολεί διαρκώς την επικαιρότητα με τη σειρά αδικαιολόγητων μηνύσεων που καταθέτει. Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Δημητράς κατά διαστήματα έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα την τελευταία δεκαετία, λογοκρίνοντας όποιον είχε αντίθετη άποψη από αυτόν, με τις μηνυτήριες αναφορές να αφορούν κυρίως «ρατσισμό».

Από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε χθες η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, δηλαδή των τραπεζικών λογαριασμών, των θυρίδων κ.λπ., όχι μόνο του Παναγιώτη Δημητρά, αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στις οποίες είναι επικεφαλής, ύστερα από σχετικό πόρισμα της Αρχής, με το οποίο εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικών αδικημάτων.

Σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στη συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά. Το αποκαλυπτικό πόρισμα της Αρχής φανερώνει πως ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη -υποτίθεται- ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο εθνικός μας μηνυτής έχει προβλήματα με τον νόμο. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Εισαγγελία της Κω τού άσκησε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα, και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών.

Μάλιστα, δίωξη ασκήθηκε και στον Τόμι Ολσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report. Είχαν κατηγορηθεί για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα