Αλαλούμ και στη Ν.Δ. για το κόστος των προγραμμάτων

Αδιάβαστος πιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Κ. Χατζηδάκης, που έκανε λόγο για 8,9 δισ. € σε βάθος τετραετίας, ενώ ο Θ. Σκυλακάκης είχε μιλήσει για 5,5 δισ. € τον χρόνο

Στο «γαλάζιο» οικοσύστημα αναφορικώς με την κοστολόγηση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί αλαλούμ. Τα απανταχού κομματικά στελέχη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πυροβολούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κρυφές ατζέντες, για φοροεπιδρομή και θολά και ακοστολόγητα προγράμματα, επιμένοντας να διατρανώνουν πως η Πειραιώς είναι η μόνη που έχει συγκεκριμένο συγκροτημένο πρόγραμμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει καμία αύξηση φόρων.

Οπως αποδείχθηκε, ωστόσο, τελικώς ούτε οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες γνωρίζουν πόσο κοστολογείται το πρόγραμμά τους. Ο λόγος για τον Κωστή Χατζηδάκη που μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα παρέμενε υπουργός Εργασίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real FM ρωτήθηκε για την κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η αμηχανία του τέως υπουργού ήταν ολοφάνερη καθώς, καταπώς φαίνεται, στη «γαλάζια» παράταξη δεν έχει δοθεί κεντρική γραμμή. Εκτός κι αν ο ίδιος απλώς πιάστηκε αδιάβαστος.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. κοστολογείται στα 8,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας, ωστόσο τότε παρενέβη ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης και του επισήμανε ότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έδωσε άλλο νούμερο. «Μα πριν από μερικές ημέρες ήταν εδώ ο κ. Σκυλακάκης και το κοστολογούσε 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο, επομένως 22 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Τι τελικά ισχύει;» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος, με τον Κωστή Χατζηδάκη να μην ξέρει πώς να απαντήσει.

Υπενθυμίζεται πως η Ν.Δ. έχει εξαγγείλει αύξηση των μισθών κατά 25% σε βάθος τετραετίας, φοροελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά και μείωση του μη μισθολογικού κόστους, διαμηνύοντας πως υπάρχουν τα χρήματα, εφόσον η ελληνική οικονομία θα κινείται με ρυθμούς 3% ετησίως.

Θολές δηλώσεις

Τα παραπάνω όμως φαίνεται πως αγνοούν βασικά στελέχη του κόμματος. Και όλα αυτά την ώρα που η Νέα Δημοκρατία, με φόντο τις πράγματι θολές δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, εξαπολύει βέλη κριτικής τόσο προς την Κουμουνδούρου όσο και προς τη Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας σχέδια για υπερφορολόγηση και αύξηση φόρων επιχειρήσεων και εταιριών.

Τα πυρά είναι ιδιαίτερα σκληρά προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με τον Παύλο Μαρινάκη, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, να κατηγορεί το κόμμα για… φοροϋστερία, σε μια προσπάθεια να μοιάσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα