Μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» Σκέρτσου από τον Βορίδη!

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη δικαιοδοσία να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αποκαθήλωση του Ακη Σκέρτσου, ο οποίος υπηρετώντας ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οδηγείται από το ένα σφάλμα στο άλλο. Οι απίστευτες μάλιστα ακροβασίες του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και στις τάξεις του κόμματος, όπως αποδεικνύει και το χθεσινό μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που του επιφύλαξε ο Μάκης Βορίδης για το ζήτημα της κοστολόγησης των προγραμμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Φυσικά, σε θέση επίθεσης βρέθηκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ολομέτωπη επίθεση στον Ακη Σκέρτσο και εξ αντανακλάσεως στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το έναυσμα της χθεσινής επίθεσης στον Ακη Σκέρτσο το έδωσε ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές είδε με μάλλον απρόσμενο τρόπο τη Σοφία Ζαχαράκη να τον περνά στην Ανατολική Αττική.

Ερωτώμενος, λοιπόν, από δημοσιογράφο αναφορικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη δικαιοδοσία να κοστολογεί προγράμματα κόμματων, «αδειάζοντας» έτσι τον Ακη Σκέρτσο, που περιέφερε πριν από τις εκλογές ένα «χαρτί» που δήθεν ήταν η κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξει αίτηση για κοστολόγηση των προγραμμάτων στο ΓΛΚ, απαντώντας ότι «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτήν τη στιγμή το ΓΛΚ και, δη, άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι» και συνέχισε λέγοντας πως με τη συναίνεση των κομμάτων η κοστολόγηση μπορεί να γίνει από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Μάκης Βορίδης «άδειασε» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά είχε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το «χαρτί», που μάλλον είχε επιμεληθεί ο στενός του συνεργάτης Αλέξης Πατέλης, και όχι το ΓΛΚ. «Υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν σε μία αντίθετη πολιτική, που σας τάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Ογδόντα τρία δισ. κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα επειδή πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» είχε πει ο πρωθυπουργός.

Στην ίδια γραμμή

Ο ίδιος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτήθηκε για το «άδειασμα» Βορίδη, όμως επέμεινε στη γραμμή της μη απάντησης. «Αυτό που κάναμε ήταν να μετρήσουμε με βάση τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και των υπηρεσιών του ΓΛΚ το κόστος μέτρο μέτρο για τα μέτρα που μπορούσαν να κοστολογηθούν – διότι δεν ισχύει αυτό για το σύνολο των προγραμμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό που βγήκε ως αποτέλεσμα ήταν ότι κοστίζουν 83 δισ. ευρώ την τετραετία και περίπου 45-48 δισ. ευρώ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να καταθέσουν τα προγράμματά τους για να γίνει και τυπικά αυτή η κοστολόγηση» είπε.

Οπως ήταν λογικό, στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Διονύση Τεμπονέρα να δηλώνει πως οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας. «Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα