Δεν τόλμησε να βάλει νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια

Η ατολμία του Αλέξη Τσίπρα να ανακατέψει την τράπουλα των ψηφοδελτίων μπροστά στις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι οποίες πάντως θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, αποτυπώνεται στη χθεσινή κατάθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος στο Πρωτοδικείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και φέρεται ότι το σκέφθηκε, απέφυγε να «μεταθέσει» σε χαμηλότερη σειρά πρόσωπα που κατά γενική ομολογία δεν κρίνονται επαρκή και προτίμησε να διατηρήσει τη σειρά της πρώτης εκλογής, κρίνοντας ότι στην τελική ευθεία είναι προτιμότερο να αποφύγει περιττές τριβές και εντάσεις σε ένα ήδη κλονισμένο κόμμα, όπου περισσεύουν οι κακές διαθέσεις. Ετσι έμειναν απέξω οι νέοι που «τραβάνε» το λούκι, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μοναδικές αλλαγές, οι περιφέρειες όπου θα τεθεί επικεφαλής ο ίδιος ο Α. Τσίπρας και η αντικατάσταση του υποψήφιου Γιώργου Βαϊόπουλου στην Καρδίτσα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας ψηφοφόρων από τον πρώην βουλευτή Σπύρο Λάππα, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τη μάχη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τις Σέρρες, όπου επανεκλέχθηκε με θεαματική άνεση ο Κώστας Α. Καραμανλής, παρά τα Τέμπη, αλλά και από τα Δωδεκάνησα, όπου το κόμμα του υποχώρησε πέρα από κάθε προσδοκία. Επιλέγει τώρα τη «λαϊκή» Δυτική Αθήνα, σε μια προσπάθεια «να επιστρέψει στις ρίζες», και το Ρέθυμνο, όπου εκλέγεται ο Α. Ξανθός, ο οποίος ανήκει στην «Ομπρέλα», σηματοδοτώντας ενωτικές διαθέσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα