Ο Κατραντζή και οι Δυτικοθρακιώτες

Όταν ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη «προσκυνούσε» τον ψευδομουφτή και τους Τούρκους

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η Νέα Δημοκρατία με τις καταγγελίες για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου προς όφελος δύο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι πλέον τα δημοσιογραφικά και ερευνητικά φώτα έχουν πέσει για τα καλά στη Θράκη, μια περιοχή που για χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αφήσει στη μοίρα της, επιτρέποντας στους… αδίστακτους Τούρκους να κάνουν σουλάτσο!

Αυτό που επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ώρες είναι πως ακόμα και στα πλέον σοβαρά ζητήματα το πολιτικό σύστημα αρνείται να δείξει τη στοιχειώδη ωριμότητα, δείχνοντας πως είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μετατρέψει τη Θράκη σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.

Με τον πλέον άγαρμπο τρόπο και κοιτώντας το δέντρο αλλά χάνοντας το δάσος, αποφάσισε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Ομως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και αποδεικνύει πως, όσο και αν το πολιτικό σύστημα κάνει πως δεν το βλέπει, ο ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο για τα καλά και της Νέας Δημοκρατίας!

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα πως ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή μιλούσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για Τούρκους Δυτικοθρακιώτες σε συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, δήλωση είχε γίνει στην εφημερίδα «GUNDEM» δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η στάση του αυτή, βέβαια, δεν ήταν ένα πρόσκαιρο λάθος, και αυτό επιβεβαιώνεται από την πολιτική του διαδρομή. Τέσσερα χρόνια πριν, δηλαδή πριν από τις εκλογές του 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε διστάσει να μιλήσει για τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης. «Επισκέφτηκα τον εκλεγμένο μουφτή (σ.σ.: εννοεί τον ψευδομουφτή) Κομοτηνής και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης κ. Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του. Αξιολογήσαμε μαζί τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Αν μάλιστα κάποιος ανατρέξει στα έργα και τις ημέρες του Ιμπραήμ Σερίφ, τότε πραγματικά θα καταλάβει την έκταση του προβλήματος. Ο Σερίφ ήταν αυτός που το 2018 είχε τολμήσει να χαρακτηρίσει «εισβολέα» τον Ελληνικό Στρατό που επιβιβάστηκε στη Μικρά Ασία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και «νίκη» το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» και την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της ανατολικής Θράκης και της περιοχής της Σμύρνης.

Φυσικά, ο Σερίφ έχει άμεσες σχέσεις και με την Αγκυρα, καθώς ο τέως ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου το 2019 καλούσε την Ελλάδα να σεβαστεί τον Σερίφ ως όρο ύπαρξης της Συνθήκης της Λωζάννης. «Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάννης».

Γνωστή η δράση του

Ο Κατραντζή, όμως, φέρεται ότι είναι γνωστός για τη δράση του υπέρ φιλοτουρκικών οργανώσεων εδώ και καιρό στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αλλά και ρεπορτάζ τοπικών μέσων, στήριζε ανοιχτά τον… περίεργο σύλλογο Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης -που υιοθετεί τη ρητορική Ερντογάν-, προσπαθώντας, μάλιστα, ανοιχτά να παρέμβει υπέρ του σε κεντρικό επίπεδο. Μάλιστα, ο «Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλαθλοι Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη» έχει λάβει αναγνώριση και άδεια λειτουργίας από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής, παρά τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ξεσκεπάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας. Ζητούμενο για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα δεν είναι η αποκόμιση πολιτικών κερδών μεταξύ των κομμάτων, αλλά μια εθνική πολιτική για τη Θράκη, που θα βάζει φρένο στα κακώς κείμενα ανεξαρτήτως χρώματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα