«Χείρα βοηθείας» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ!

Ο Μητσοτάκης θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μη θέλει να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ακόμα κι αν «έχει 149 βουλευτές» και του χρειάζονται μόνο δύο, όπως έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί σίγουρη τη συναίνεσή του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία είναι αποφασισμένος να ανοίξει, καθώς βασικός τους στόχος είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του το Σάββατο στα «Νέα», ερωτηθείς για τη συνταγματική αναθεώρηση, απάντησε: «Μπορώ να δεσμευτώ δημόσια ότι δεν θα έκανα συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ακόμα ενός κόμματος». Είναι μία απάντηση που την έχει ξαναδώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την ημέρα που ανακινήθηκε και φαίνεται ότι ξέρει τι λέει, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη στήριξη στη Ν.Δ στο μεγάλο αυτό θέμα που θα αλλάξει εξ ολοκλήρου τον χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον περασμένο Μάιο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Α. Σπυρόπουλος, επιβεβαιώνοντας τη «χείρα βοηθείας» που θέλει να απλώσει το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. για την αναθεώρηση του άρθρου 16, είχε δηλώσει σχετικά: «Να συζητήσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά μόνο εφόσον βάλουμε αυστηρές προϋποθέσεις για το τι ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν στη χώρα μας» και επισήμανε: «Μια προϋπόθεση είναι να μη μείνουν στην εξαθλίωση τα δημόσια πανεπιστήμια και η δεύτερη είναι να μην πούμε πανεπιστήμια κολέγια με δύο αίθουσες και δύο καθηγητές, οι οποίοι δεν είναι πιστοποιημένοι, χωρίς βιβλιοθήκες, εργαστήρια και κάμπους».

Φυσικά η Ν.Δ., όπως λένε στελέχη της, δεν πρόκειται να πει «όχι» σε αυτές τις δύο προϋποθέσεις, αφού δεν αποτελούν και… κόκκινη γραμμή, καθώς και η Ν.Δ. λέει ότι η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ δεν σημαίνει υποβάθμιση των δημοσίων.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2008 είχε ψηφίσει στην επιτροπή την αλλαγή του άρθρου 16, όμως αναίρεσε μετά στην Ολομέλεια. Τώρα φαίνεται πανέτοιμο να στηρίξει τη Ν.Δ. στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης με «θετικό πρόσημο, με προτάσεις και θέσεις», όπως λένε και ξαναλένε στελέχη του, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία τέτοια αντιπολίτευση, βέβαια, δεν κάνει… κακό στη Ν.Δ., το αντίθετο!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα