Πέφτουν οι μάσκες για τη Θράκη!

Νέα «βόμβα» για τον υποψήφιο της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή

Στην αυλή της Ν.Δ. σκάει ηχηρά η βόμβα των μειονοτικών υποψηφίων στη Ροδόπη μετά την πρωτοφανή ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ρίξει το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην αρένα του εκλογικού ανταγωνισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε χθες ότι σε έγγραφο της ΕΥΠ που του απέστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. γινόταν σαφής αναφορά, εκτός άλλων, και στον «γαλάζιο» υποψήφιο Μουσταφά Κατραντζή, τον οποίο η υπηρεσία χαρακτήριζε «στρατευμένο στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου». Η αποκάλυψη που έγινε κατά τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή, με επιλεκτικές, όπως καταγγέλθηκε από την Κουμουνδούρου, διαρροές, περιόρισε το θέμα στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ που εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής Ροδόπης είναι εκλεκτός του τουρκικού προξενείου.

Το θέμα Κατραντζή, ωστόσο, είχε αναδείξει την περασμένη εβδομάδα η «δημοκρατία», αποκαλύπτοντας πως ο υποψήφιος της Ν.Δ., μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, δήλωσε: «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό».

Η αποκάλυψη της εφημερίδας είχε προκαλέσει μάλιστα την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου, η οποία κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για «κυπατζίδικα παιχνίδια», προσθέτοντας πως «η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Ελληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα».

«Δεν έχω συνηθίσει δημόσια να μιλώ για άκρως απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα. Παρ’ όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος βλέποντας αυτή την αδιανόητα ανεύθυνη στάση που κρατάει ο κ. Μητσοτάκης που αφορά την κοινωνική ειρήνη στη Θράκη, γιατί βλέπω ότι αυτή ήταν μία στρατηγική επιλογή που είχε να κάνει με την αλαζονεία του να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο στον χάρτη χωρίς τη δική του επικράτηση» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε στο κλίμα αυτό: «Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν αυτή τη δήλωση του “γαλάζιου” υποψηφίου, ο οποίος δεν μίλησε για τον εαυτό του, άρα δεν είναι ατομικός προσδιορισμός, αλλά συλλογικός προσδιορισμός, μίλησε για Τούρκους τη Δυτικής Θράκης σε τουρκικό ΜΜΕ. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια ή να του ζητήσει δηλώσεις εθνικοφροσύνης. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και τα έκαναν μόνο οι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης. Απλώς θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι «αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή» και σημείωσε: «Πάει πολύ 10 μέρες τώρα ο κ. Μητσοτάκης να έχει αναγάγει αυτό σε κεντρικό ζήτημα με αφορμή ένα έγγραφο της ΕΥΠ, στο οποίο όμως γίνεται σαφής αναφορά στον δικό του υποψήφιο βουλευτή. Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το πρόσεξε. Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας, θα το είχε πάρει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή τη στάση του σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα».

«Δεν είναι βουλευτής, είναι ένα στέλεχος, ο οποίος δεν έχει λάβει κάποια στήριξη, δεν ξέρω αν την έχει κάνει αυτή τη δήλωση, αν την έχει κάνει, είναι εκτός γραμμής» είχε ισχυριστεί αμήχανα αρχικώς ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Α. Σκέρτσος, ενώ η Πειραιώς επισήμως δεν έχει απαντήσει παρά μόνο μέσω διαρροών, που έκαναν λόγο για «προσπάθεια συμψηφισμού» από τον Αλ. Τσίπρα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα