Δικηγόρος των funds και ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ!

Στα χνάρια Πάτση και Καππάτου ο εκπρόσωπος του Κινήματος – Επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε
ελβετικά φράγκα για στεγαστικό

Το ηθικό είναι νόμιμο, όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την πολιτική. Η φράση αυτή συμπυκνώνει στον απόλυτο βαθμό τη σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος, προτού γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και οσονούπω βουλευτής Επικρατείας, εκπροσωπούσε τα «κοράκια» των funds που ήρθαν στη χώρα με μοναδικό στόχο την αφαίμαξη της ελληνικής περιουσίας. Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δράση του Δημήτρη Μάντζου ως δικηγόρου στις υπηρεσίες των funds μπορεί να μην αποδεικνύει καμία παράνομη πράξη. Δείχνει όμως ένα ηθικό κενό που υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Εγγραφα

Μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο, που μάλιστα εκπροσωπεί ένα κόμμα που σηκώνει με τόση ένταση το ζήτημα των πλειστηριασμών ή τη δράση των «κορακιών», να εκπροσώπησε ως δικηγόρος τις εταιρίες αυτές εις βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική, όμως σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» και παρουσιάζει σήμερα, ο Δημήτρης Μάντζος εκπροσώπησε τον Νοέμβριο του 2021 fund εις βάρος Ελληνα πολίτη.

Το συγκεκριμένο δάνειο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, είναι στεγαστικό και μάλιστα είχε ληφθεί με ελβετικό φράγκο. Το τελευταίο στοιχείο είναι αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς είναι γνωστό πως οι οφειλέτες με ελβετικό φράγκο ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά, ρίχνοντας τα χρήματά τους σε μια μαύρη τρύπα, καθώς το ποσό του δανείου τους 20 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια πως ο έμπειρος δικηγόρος και πολιτικός γνώριζε πως εκπροσωπώντας τον πελάτη του, δηλαδή ένα fund με έδρα την Ιρλανδία, δρα εις βάρος ενός Ελληνα πολίτη.

Οπως φαίνεται από τα έγγραφα που παρουσιάζει η «δημοκρατία», το συγκεκριμένο δάνειο είχε ληφθεί από τον εν λόγω πολίτη το 2007, ενώ η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης στις 26 Ιουνίου 2018 λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, με τη συνολική οφειλή τότε να φτάνει το ποσό των 55.061 ευρώ ή 63.199,50 ελβετικών φράγκων. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μάντζος κατάφερε να κερδίσει το δικαστήριο, το οποίο υποχρέωσε τον εν λόγω οφειλέτη να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό του δανείου και να καταβάλει επιπλέον χρήματα για τα δικαστικά έξοδα τα οποία προέκυψαν.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης εγείρει ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία ο κ. Μάντζος και συνολικά το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να απαντήσουν. Πρώτον, προτού φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων για την εν λόγω απόφαση είχε προσπαθήσει να διαμεσολαβήσει μεταξύ του fund και του πολίτη; Δεύτερον, έχει υπερασπιστεί και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις ο κ. Μάντζος ή το δικηγορικό του γραφείο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα «κοράκια» των funds; Τρίτον, έχει προχωρήσει κάποια υπόθεση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας Ελληνα ή Ελληνίδας;

Τέταρτον, είχε γνώση το ΠΑΣΟΚ για τη δικηγορική δράση του κ. Μάντζου ως δικηγόρου των funds; Τα ερωτήματα αυτά χρήζουν άμεσων απαντήσεων από τη Χαριλάου Τρικούπη και τον ίδιο τον κ. Μάντζο, ο οποίος την περίοδο εκείνη μπορεί να μην ήταν βουλευτής ούτε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, όμως είχε ανώτατη θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η υπόθεση του κ. Μάντζου μπορεί να απέχει από τις περιπτώσεις των βουλευτών Πάτση και Καππάτου, οι οποίοι είτε αγόραζαν «κόκκινα» δάνεια είτε έβαζαν την υπογραφή τους σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όμως φέρνει στο προσκήνιο τη γραμμή που δυστυχώς δεν χωρίζει το νόμιμο από το ηθικό.


Το θράσος της Χ. Τρικούπη για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Οργή και θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που κεντρικό στέλεχός του όπως ο κ. Μάντζος πλουτίζει βάζοντας στο στόχαστρο τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, επιχειρεί να δείξει στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ότι τη στηρίζει στη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί.

Χθες, λοιπόν, χωρίς ίχνος ντροπής, ο Τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας του Δανειοληπτών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε Πολωνούς δανειολήπτες, κι ενώ οι αντίστοιχοι εδώ στην Ελλάδα είδαν τις προσφυγές τους να απορρίπτονται από τον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει δεσμευτεί με το πρόγραμμά του για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει τα τραγικά αδιέξοδα που ακολούθησαν για τους δανειολήπτες αυτούς εξαιτίας της ακραίας επιδείνωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, που άλλωστε είχε κατατεθεί ως τροπολογία τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή, προβλέπει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες χορήγησης των δανείων αυτών, αλλά, πλέον, και την ευρωπαϊκή νομολογία, μία πιο δίκαιη και ισόρροπη κατανομή του κινδύνου. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, οι τράπεζες φέρουν κατά τα δύο τρίτα και ο δανειολήπτης ελβετικού φράγκου κατά το ένα τρίτο την ευθύνη για τις συνέπειες από την επέλευση της ακραίας ανατροπής της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

Μέχρι τότε, βέβαια, δηλαδή μέχρις ότου ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή στο ΠΑΣΟΚ να μπορεί να επιβάλλει μέσω της Βουλής νομοθετικές ρυθμίσεις, πρωτοκλασάτα στελέχη του ίσως συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος των δανειοληπτών, προσφέροντας πλουσιοπάροχα νομικές υπηρεσίες σε κάθε λογής «κοράκια» και funds.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα