Το ΠΑΣΟΚ «αγκαλιά» με τα funds!

Μετά την περίπτωση Μάντζου, και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Κόρινθο Κατερίνα Ταγαρά όχι μόνο υπερασπιζόταν τράπεζες κατά δανειοληπτών, αλλά έφτασε και στο σημείο να βάζει την υπογραφή της σε έκθεση κατάσχεσης

O Δημήτρης Μάντζος δεν είναι ο μόνος στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος να έχει κάνει επαγγελματική καριέρα υπερασπιζόμενος τα «κοράκια» των funds εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα πως ακόμα μία υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται μάλιστα «άνθρωπος» του Νίκου Ανδρουλάκη, προτίμησε να υπηρετεί τα «κοράκια» των funds παρά τον ελληνικό λαό. Πρόκειται για την Κατερίνα Ταγαρά, η οποία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Κορινθία, και, αν οι συνθήκες καταστούν ευνοϊκές για το ΠΑΣΟΚ, από την 26η Ιουνίου θα είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η κυρία Ταγαρά, όπως πληροφορούμαστε, αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ανέλαβε τη θέση της αναπληρώτριας γραμματέως Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ το 2022. Προτού, όμως, αρχίσει να ανεβαίνει την ανηφόρα της κομματικής ιεραρχίας, φτάνοντας στα ψηφοδέλτια του κόμματος, και πλέον να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την είσοδο στη Βουλή, είχε διαγράψει μια σπουδαία καριέρα ως νομικός και δικηγόρος στην περιοχή της Κορινθίας.

Η ίδια, μάλιστα, στο βιογραφικό της σημείωμα αναφέρεται με μεγάλη δόση υπερηφάνειας στην πολυετή της εμπειρία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην 20ετή καριέρα μου ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω έχω χειριστεί με επιτυχία πάνω από 4.000 πολιτικές και ποινικές υποθέσεις υψηλού επιπέδου σε ολόκληρη την επικράτεια».

Αυτό, ωστόσο, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως η ίδια αναφέρει στο τέλος ότι το δικηγορικό της γραφείο, που φέρει μάλιστα και το όνομά της, συνεργάζεται με πολλές εταιρίες και τραπεζικά ιδρύματα παρέχοντας νομικές συμβουλές.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζει και η περιπέτεια της κυρίας Ταγαρά στον σκοτεινό κόσμο των funds και των πλειστηριασμών. Οι πληροφορίες θέλουν τη σημερινή υποψήφια του ΠΑΣΟΚ να είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία για τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρει στις τράπεζες αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια που έχουν «κοκκινίσει».

Οι ψίθυροι, όμως, της προηγούμενης περιόδου, το τελευταίο διάστημα άρχισαν να γίνονται κραυγές και αυτό διότι η ίδια στις προεκλογικές της ομιλίες, φορώντας το κοστούμι του πολιτικού, μιλούσε υπέρ των δανειοληπτών, όταν ήταν γνωστό πως ως δικηγόρος υπηρετούσε τον κόσμο των τραπεζών.

Ντοκουμέντα

Τα ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία» αποδεικνύουν πως η κυρία Ταγαρά είναι μία νέα περίπτωση Καππάτου, καθώς όχι μόνο υπερασπιζόταν τις τράπεζες κατά δανειοληπτών, αλλά έφτασε και στο σημείο να βάζει την υπογραφή της σε κατάσχεση κατοικίας Ελληνα πολίτη για χάρη ενός fund με έδρα το… εξωτικό Δουβλίνο.

Η συγκεκριμένη, μάλιστα, νομική πράξη, όπως συνηθίζει να τις χαρακτηρίζει τελευταία το ΠΑΣΟΚ, έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου του 2021, δηλαδή λίγους μήνες πριν η ίδια χριστεί αναπληρώτρια τομεάρχης του κόμματος.

Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δράση ενός ακόμα «πράσινου» στελέχους που δρούσε υπέρ των funds αποκαλύπτει όχι μόνο την πολιτική υποκρισία της ίδιας, αλλά και τα δομικά, πλέον, προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Οταν μέσα σε τρεις ημέρες αποκαλύπτεται πως δύο υποψήφιοι και προσωπικές επιλογές σου λειτουργούν ως «υπηρέτες» των funds, ζηλεύοντας τη δόξα του Παναγή Καππάτου, τότε για το κόμμα που διοικείς δημιουργείται ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα.

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Ταγαρά στις εκλογές της 21ης Μαΐου εκλέχθηκε πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με πάνω από 3.800 σταυρούς, οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή βουλευτή στον νομό για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.


Οργισμένη διάψευση από την Κατσέλη

Αποστομωτική απάντηση έδωσε χθες η Λούκα Κατσέλη στην προσπάθεια αντιπερισπασμού του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πρώην υπουργός μετέχει σε fund για να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις, μετά την ηχηρή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι το «δεξί του χέρι» Δημήτρης Μάντζος εκπροσωπούσε… αρπακτικά. Η πρώην υπουργός κάλεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. να ανακαλέσει, όπως είχε κάνει και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Επειδή σήμερα ακούστηκαν ξανά -από τα χείλη, αυτή τη φορά, στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. και όχι του κ. Βελόπουλου- ανυπόστατα μυθεύματα για το πρόσωπό μου, αναρτώ εκ νέου την ανακοίνωση που είχα κάνει στις 17/12/2022. Ο κ. Βελόπουλος ανακάλεσε τα λεγόμενά του στη Βουλή» σημειώνει και προσθέτει: «Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε μέλος Δ.Σ. κάποιας εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων, αλλά μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο και γενική διευθύντρια της Ενωσης Δικαιούχων Εργων Μουσικής ΕΔΕΜ, δίνοντας μια μάχη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών έργων μουσικής, μια μάχη εξίσου δύσκολη όπως αυτή που δώσαμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας…»


Ο (απελπισμένος) ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ευκαιρία για επίθεση

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους ώστε να ξεχαστεί η υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου για τις νομικές υπηρεσίες που προσέφερε στα «κοράκια» των funds, ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι και βάζει πλέον στο στόχαστρό του συνολικά το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την πλήρη στήριξη στον στενό του συνεργάτη, η Κουμουνδούρου πέρασε χθες στην αντεπίθεση, θυμίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Καππάτου.

«Αντί απάντησης τόσο στον κ. Ανδρουλάκη όσο και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που από χθες αρνούνται να τοποθετηθούν επί της ουσίας και καθυβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., παραθέτουμε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Καππάτου της Ν.Δ., που έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα: Ενώ είχε θεσμική πολιτική ιδιότητα εκτελούσε εντολές των funds σε βάρος αδύναμων δανειοληπτών» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως το δίλημμα της κάλπης είναι ή ασυδοσία των funds με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ή προστασία πρώτης κατοικίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφύγει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, ενώ τα στελέχη του κόμματος υπερασπίζονται τη δράση του κ. Μάντζου, λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.


Ανδρουλάκης: Σε δεινή θέση λόγω του Μάντζου

Από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να υψώσει τείχος προστασίας γύρω από τον Δημήτρη Μάντζο, κατάφερε να μετατρέψει το ζήτημα της δράσης του στενού του συνεργάτη από ένα προσωπικό ζήτημα ηθικής τάξης σε μείζον πολιτικό θέμα για όλο του το κόμμα.

Μετά τη νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δικηγορική δράση του Δημήτρη Μάντζου υπέρ των funds, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται βαριά εκτεθειμένος, πρώτον, διότι πιάστηκε ψευδόμενος όταν στην τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για μόνο μία υπόθεση και, δεύτερον, διότι απέδειξε πως οι στενοί του συνεργάτες τον αφήνουν στο σκοτάδι για τα πεπραγμένα τους.

Το βασικότερο, όμως, στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε να κάνει πολύ νωρίς εκπτώσεις σε ζητήματα ηθικής τάξης, επιβεβαιώνοντας πως το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει ακόμα και τις νέες γενιές στελεχών. Ειδάλλως, όταν είσαι πρόεδρος ενός κόμματος και ο στενότερός σου συνεργάτης πιάνεται με τα «κοράκια» των funds στην πλάτη, τότε τον αποπέμπεις για να μην υπάρχει ούτε μύγα στο σπαθί σου.

Ειδάλλως, κάνεις αυτό που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσπαθείς να τον περισώσεις, ώστε να αποφύγεις το πολιτικό κόστος, και αρκείσαι στο να συγκρίνεσαι με τη Νέα Δημοκρατία του Πάτση, του Καππάτου ή του Χειμάρα και να λες πως δεν είσαι το ίδιο! Η έπαρση και η αλαζονεία που διέπει -όπως είναι πλέον εμφανές- την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αλυσιδωτές κρίσεις, καθώς πλέον δεν καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για μια επαγγελματική επιλογή που ελέγχεται ηθικά, αλλά και για τα ψέματα και τη λάσπη που εκτόξευσαν ώστε να καλύψουν τα πεπραγμένα τους.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», που αποδεικνύει πως ο κ. Μάντζος είχε εμπλακεί ως δικηγόρος υπέρ fund κατά δανειολήπτη για δάνειο 130.000 ευρώ, ο νεοεκλεγείς βουλευτής άλλαξε ρότα και αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους. Και αυτή όμως τη φορά δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη τόσο για τα ψέματα που εκστόμισε όσο όμως και για το γεγονός πως τον λαό που επιδιώκει να εκπροσωπεί κάποτε τον κυνηγούσε για να του πάρουν τα «κοράκια» το σπίτι.

«Δεν είναι ανήθικο να κάνει κανείς τη δουλειά του. Ανήθικο είναι να εμπλέκεσαι σε σκάνδαλα, να είσαι ο ίδιος fund» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να εξηγεί κατά ποσό είναι ηθικό ως πολιτικός να είσαι και υπάλληλος ενός fund. Ως εφημερίδα αναμένουμε από τον κ. Μάντζο τα αποδεικτικά που είπε πως θα προσκομίσει στη «δημοκρατία» για να αποδείξει τη δράση του υπέρ των δανειοληπτών, όπως φυσικά περιμένουμε και μια δημόσια συγγνώμη από τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, για να καλύψει τα κακώς κείμενα του κόμματός του, αποφάσισε να επιτεθεί στην εφημερίδα, δείχνοντας πως οι πρακτικές Μητσοτάκη βρίσκουν μιμητές σε όλα τα κόμματα του πολιτικού τόξου.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα