Εφοδος σε σπίτια της Καϊλή και συγγενών της στην Ελλάδα

Ομάδα της βελγικής οικονομικής αστυνομίας, παρουσία Βέλγου ανακριτή και Ελληνα εισαγγελέα, ερευνά τυχόν νέα στοιχεία

Δεν πρόλαβε να… χαρεί η Εύα Καϊλή την απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών με την οποία μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα σε χώρες της Ζώνης Σένγκεν, καθώς λίγες ώρες αργότερα Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή και Ελληνα εισαγγελέα, έκαναν έφοδο σε σπίτια συγγενικών της προσώπων στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που μπορεί να ταξιδεύει χωρίς την άδεια της ανακριτικής Αρχής, όπως προβλεπόταν μέχρι πρότινος, αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε για τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της, ρίχνοντας την ευθύνη στον σύντροφό της Φραντζέσκο Τζόρτζι, που συνεργαζόταν με τον συγκατηγορούμενό της, πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Ομως, δεν φαίνεται πως έχει πείσει τις βελγικές Αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον χρηματισμό της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα που δινόταν το πράσινο φως να ταξιδεύει ελεύθερα σε χώρες της Ζώνης Σένγκεν, ομάδα της βελγικής οικονομικής αστυνομίας, παρουσία Βέλγου ανακριτή και Ελληνα εισαγγελέα, εισέβαλε σε σπίτια συγγενικών προσώπων της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα για να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους.

Πάντως, μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου στις χώρες Σένγκεν, η Εύα Καϊλή μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, εφόσον το επιθυμεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. «Θα μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, αν το θέλει. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της, έχει πει ότι θα γυρίσει όταν θα αθωωθεί.

Προς το παρόν θα ασκεί τα καθήκοντά της στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο» δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Προτεραιότητά της είναι η άρση του συμφώνου συμβίωσης με τον σύντροφό της Φραντζέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εμπλέκεται, επίσης, στο σκάνδαλο χρηματισμού ευρωβουλευτών, Κατάρ-gate. «Είμαστε στη διαδικασία της λύσης του συμφώνου συμβίωσης» δήλωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Μετά την τετράμηνη προφυλάκισή της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εθεάθη το απόγευμα της Δευτέρας στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μαζί με τη δίχρονη κόρη της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα