Η Πόπη κούνησε μαντίλι στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Τσαπανίδου, που δεν είχε εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου μετά την εκλογική κατάρρευση, άντεξε έξι μήνες στη θέση της εκπροσώπου Τύπου

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί από χθες το βράδυ η Πόπη Τσαπανίδου. Η τέως πλέον εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έμεινε στη θέση περίπου έξι μήνες, από τις 28 Δεκεμβρίου, που αντικατέστησε τον Νάσο Ηλιόπουλο. Η κυρία Τσαπανίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου μετά την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση Τσίπρα.

Ολα αυτά, συν το γεγονός ότι δεν εξελέγη στη Βουλή, την οδήγησαν στο να στείλει την επιστολή παραίτησης στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου. Η αναμενόμενη αποχώρηση Τσαπανίδου ήρθε να προστεθεί στην κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδρομή προς την εκλογή νέου προέδρου. Ναι μεν το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την Κεντρική Επιτροπή, θα έχουμε την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, αλλά δεν έχουν διαψευστεί τα ονόματα της Εφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά, του Παύλου Πολάκη, της Ρένας Δούρου.

Κανείς και καμιά από αυτούς δεν έχει αρνηθεί καθαρά ότι προαλείφεται για υποψήφιος ή υποψήφια για το αξίωμα του προέδρου. Μόνο οι Τεμπονέρας και Χαρίτσης έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι. Η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την «ανθρωποφαγία», αλλά το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και του κινδύνου διάλυσης λειτουργεί ως βαλβίδα ασφαλείας.

Πάντως, οι δηλώσεις προτίμησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, δίνουν και παίρνουν. Ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μετά τις λεκτικές αστοχίες του έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο των καναλιών, μιλώντας στο Οpen είπε ξεκάθαρα ότι προτιμά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ηγεσία του κόμματος: «Είναι δική του υπόθεση. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε».

Ο πρώην βουλευτής προκρίνει τον Τσακαλώτο αντί της Εφης Αχτσιόγλου, λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων που έχουν. Είναι ένα από τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι δεν έχουν αποφασίσει προς τα πού θα στρίψουν το τιμόνι και μόνο συζητούν. Ο κ. Βίτσας, πάντως, μεταξύ όλων των άλλων που είπε στις δηλώσεις, ζήτησε από τον Τσίπρα να δηλώσει και αυτός την προτίμησή του.

Σε αυτό το περιβάλλον εσωστρέφειας είπε να προσθέσει την άποψή του και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ύστερα από τέσσερα χρόνια ομολόγησε τη ζημιά που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η κακοφωνία. «Μας έχει πνίξει κακοφωνία, είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Πρέπει να σοβαρευτούμε εμείς, να λέμε τα ίδια.

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, για τον φράχτη στον Εβρο να λέει άλλα ο ένας κι άλλα ο άλλος» συνέχισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και πρόσθεσε: «Αν βγαίνουν 10 στελέχη στα κανάλια και ξεκινάνε λέγοντας “η άποψή μου είναι”, δεν σέβονται το κόμμα, τη συλλογικότητα και τον πρόεδρο». Νωρίς το θυμήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα στελέχη τους, με τις δηλώσεις που πλάσαραν ως κυρίαρχες απόψεις, είναι μια από τις αιτίες της κατάρρευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα