Ο (γνωστός) Αδωνις βρήκε τον δάσκαλό του

«Πληρωμένη» απάντηση από τον Νατσιό της ΝΙΚΗΣ για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ταυτότητας! Του θύμισε τι έλεγε ως βουλευτής του ΛΑΟΣ

T α παλιά χρόνια, πριν ο Αδωνις Γεωργιάδης μεταπηδήσει από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, συνήθιζε να λέει πως αυτός είναι πραγματικός δεξιός, ότι δεν φοβάται την Αριστερά και θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ετσι, το όχι πολύ μακρινό 2010 ο Αδωνις, θέλοντας να αυτοπαρουσιαστεί ως ένας αντισυμβατικός πολιτικός της Δεξιάς, ο οποίος τολμάει να λέει τις αλήθειες που ο πολιτικός καθωσπρεπισμός των δύο τότε μεγάλων κομμάτων έκρυβε ή αποσιωπούσε, δεν δίσταζε να πάρει θέση ακόμα και κατά των νέων ταυτοτήτων.

Τα χρόνια από τότε πέρασαν, ο Αδωνις Γεωργιάδης λείανε τις ιδεολογικές αιχμές του και αποφάσισε με τρόπο συνειδητό να υπηρετεί τον εκάστοτε αρχηγό για να εξασφαλίζει την προσωπική του ανέλιξη. Η επιλογή αυτή τού βγήκε, καθώς από «τσόντα» των τηλεοπτικών πάνελ μετατράπηκε σε πρωταγωνιστής και υπουργός, ενώ πλέον στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι παρίας αλλά αντιπρόεδρος, και μάλιστα στην εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ομως για να πετύχει αυτό τον προσωπικό στόχο ο Αδωνις έκανε πολλές ιδεολογικές εκπτώσεις, μετατρέποντας το όνομά του συνώνυμο της πολιτικής κωλοτούμπας. Και αν αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σπάνια το αναδείκνυε όλα τα προηγούμενα χρόνια, χαρίζοντας στον Αδωνι μια πρωτοφανή ασυλία μονολόγου, στη σημερινή Βουλή τα πράγματα άλλαξαν και ο λαλίστατος υπουργός βρήκε επιτέλους τον… δάσκαλό του.

Το όνομα αυτού είναι Δημήτρης Νατσιός, ενώ το θέμα που προκάλεσε την αντιπαράθεση και εν τέλει τον εξευτελισμό του Αδωνη Γεωργιάδη είναι το ζήτημα της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έθεσε εντός της Βουλής ορισμένους προβληματισμούς για τις νέες ταυτότητες και τον γεωεντοπισμό. Αντί απαντήσεων, όμως, έλαβε σκληρή επίθεση από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον χαρακτήρισε γραφικό. Σε απάντηση, η ΝΙΚΗ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από παλιά ομιλία του Αδωνη, τότε που ως πραγματικός δεξιός υποτίθεται πως έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Σε αυτή την ομιλία ο σημερινός υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αδωνις, καλούσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις επιθυμίες των άλλων, λέγοντας πως οι νέες ταυτότητες αποτελούν πρόκληση στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών. «Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμα μου, ο ΛΑΟΣ, και ο πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα» είχε πει αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Είναι σίγουρο πως στη Βουλή αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης θα έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με όσα πρέσβευε στα νιάτα του. Μόνο που αυτή η υπενθύμιση φαίνεται πως θα είναι αρκετά επώδυνη και για τον ίδιο και για το κόμμα του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα