«Πόλεμος» μέχρις εσχάτων των …φατριών στα social media

Το ένα εναντίον του άλλου τα στελέχη μετέτρεψαν σε… αρένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε τροχιά διάλυσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, χωρίς να το κρύβει, καθώς από το βράδυ της Κυριακής τα στελέχη του κόμματος μετέτρεψαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε… αρένα.

Στην Κουμουνδούρου δεν καλούνται πλέον να γεφυρώσουν μόνο το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κεντρικών στελεχών για την επόμενη ημέρα του κόμματος, αλλά και να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει πίσω ο εσμός των social media. Από το βράδυ της Κυριακής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν τη συνεδρίαση της Κ.Ε. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλάσσοντας πεζοδρομιακές κατηγορίες, χυδαιολογώντας κατά υποψήφιων προέδρων και, φυσικά, βγάζοντας όλα τα άπλυτα του κόμματός τους στη φόρα.

Αφορμή γι’ αυτόν τον πρωτοφανή «πόλεμο» στάθηκε η ανάρτηση του διευθυντή της «Αυγής» Σπύρου Ραπανάκη, ο οποίος με μια καυστική ανάρτηση κατήγγειλε τον Παύλο Πολάκη, χωρίς όμως να τον ονοματίσει. «Είμαι βέβαιος ότι, αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια, οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασιών lifestyle δεν θα ακούγονταν. Την επόμενη μέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές». Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος πήρε το πληκτρολόγιο στα χέρια του και… επιτέθηκε στον Σπύρο Ραπανάκη, με το βλέμμα του όμως να κοιτάει την… Εφη Αχτσιόγλου. «Διευθυντή της “Αυγής”, αυτό άκουσες από την ομιλία μου; Τα άλλα δεν τα άκουσες; Ή απλά δεν μπορείς να αρθρώσεις κιχ και ΤΟΛΜΑΣ να με λες λούμπεν! Εσύ, εμένα!!! Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου. Πράγματι, είναι καιρός να μπούνε κατακόκκινες γραμμές στη δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φο, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της Αριστεράς» έγραψε.

Σκληροί χαρακτηρισμοί

Εκτοτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκαν σε πραγματική αρένα, με τη μια μπάντα να χτυπάει την άλλη με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο διαδικτυακός «στρατός», άλλωστε, του Παύλου Πολάκη, πέρα από την αγάπη που τρέφει στον πρώην υπουργό, έχει υιοθετήσει και τον λόγο του στη δημόσια σφαίρα, θεωρώντας πως όσο πιο σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιήσεις έναντι του συνομιλητή σου τόσο πιο ισχυρό γίνεται το επιχείρημά σου. Σε αυτό τον διαδικτυακό καβγά ενεπλάκη σχεδόν όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που αγαπά το διαδίκτυο. Πρώτος και καλύτερος ο γνωστός και μοιραίος Νίκος Καρανίκας.

Ο καλύτερος φίλος του Αδωνη, ο οποίος εντάσσεται στο στρατόπεδο, επιτέθηκε στον Σπύρο Ραπανάκη αλλά και στο News247, που -κατά την άποψή του- στηρίζει την Εφη Αχτσιόγλου, βάζοντας στο κάδρο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Η “Αυγή”, δυστυχώς, είναι ένα ατύχημα με golden boys και θεωρητική ιδεολογική πολιτική ένδεια» είπε και συμπλήρωσε: «Το αφιερώνω στον διευθυντή της “Αυγής”, σε κάτι παρατρεχάμενούς της και σε κάτι σάπια ΜΜΕ με αριστεριστές υπαλλήλους, όπως το news247, που βρήκαν ευκαιρία να την πέσουν στον σύντροφο Πολάκη, ο οποίος είπε κάτι γνωστό και όχι σεξιστικό».

Παρέμβαση όμως σε αυτό το πρωτοφανές επεισόδιο είχαμε και από τον πρώην διευθυντή της «Αυγής», Αγγελο Τσέκερη, ο οποίος τάχθηκε κατά του Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως ξεμπροστιάστηκε ο λούμπεν σεξισμός των σπηλαίων. Στη σύγκρουση όμως μπήκε και μια σειρά μεσαίων στελεχών του κόμματος, οι οποίοι ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις πρόσφατες εκλογές.


Εικόνες ντροπής σε δημόσια θέα

Ο χθεσινός διαδικτυακός «πόλεμος» επιβεβαιώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται μόνο εκτός τροχιάς εξουσίας, αλλά και εκτός τροχιάς σοβαρότητας. Οι εικόνες ντροπής που πρόσφεραν βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε δημόσια θέα δείχνει πως στην Κουμουνδούρου δεν καλούνται να διαχειριστούν μόνο τα πολιτικά τους αδιέξοδα, αλλά και τον εσμό που συγκέντρωσαν στις τάξεις τους, ο οποίος σήμερα τους πνίγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα