Ο Κώστας Καραμανλής, πρόεδρος του Δ.Σ. των Καπνοπαραγωγών Ελλάδος

Σε μία κίνηση με εθνικές προεκτάσεις και πολλαπλά μηνύματα προχώρησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου των εταιριών της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.), μιας εταιρίας που έχει έδρα την Ξάνθη και κέντρο των δραστηριοτήτων της τη Θράκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Η πρόταση να αναλάβει τη θέση πληροί μια σειρά από κριτήρια που βάρυναν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική απόφαση του κ. Καραμανλή να την κάνει αποδεκτή. Μεταξύ αυτών είναι ότι η συμβολή της ΣΕΚΕ στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και την προοπτική της Θράκης είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ ο ίδιος θέλει να αναδείξει την τεράστια σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Επίσης, η ΣΕΚΕ είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση που ουσιαστικά ελέγχεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και ταυτόχρονα είναι μια πρότυπη, σύγχρονη, υγιής, δυναμικά αναπτυσσόμενη και εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση, με δεσπόζουσα θέση στην εγχώρια αγορά, αλλά και ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη. Σε ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι «η διοικητική του εμπειρία, οι γνώσεις του, οι διεθνείς του επαφές, το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα και η φροντίδα του για τον αγροτικό κόσμο θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης που με δυναμισμό ακολουθεί η εταιρία τα τελευταία χρόνια, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, παραμένοντας πιστή στις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας για τη στήριξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα