Ομαδικά πυρά κατά Μητσοτάκη στη Βουλή

Δριμεία κριτική των κομμάτων για παντελή απουσία προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, με τον πρωθυπουργό να υπεραμύνεται των χειρισμών

Στο κοινοβουλευτικό τερέν ανέβηκε η πολιτική ένταση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για παντελή απουσία προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού και τον πρωθυπουργό να υπεραμύνεται των χειρισμών στην κρίση που μαίνεται, λέγοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών και επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κλιματική αλλαγή.

«Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. Ηταν ενισχυμένο όσο ποτέ. Βρισκόμαστε σε πόλεμο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας, δεσμευόμενος πως ό,τι καταστράφηκε θα ξαναφτιαχτεί και πως όσοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν.

Ευχαριστώντας την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές για την αυταπάρνηση που επέδειξαν, προειδοποίησε πως θα είναι ένα δύσκολο Καλοκαίρι, καθώς η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο.

Αίσθηση προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημάρχους, προειδοποιώντας τους ότι υπάρχει πολιτική λογοδοσία. «Δεν είμαι εδώ για να κουνήσω το δάχτυλο. Δεν μεταθέτω ευθύνη. Δώσαμε, όμως, 25.000.000 ευρώ σε καθαρισμούς. Θα κάνουμε το ταμείο, να γνωρίζουν οι δήμαρχοι ότι αν τα χρήματα δεν τα απορροφήσουν η πληροφορία αυτή θα είναι δημόσια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «δεν θα δίνει το κράτος λεφτά σε κάποιους που δεν θα κάνουν τη δουλειά».

Εντύπωση προξένησε και η αναφορά του πρωθυπουργού στις καταγγελίες περί τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα καμένα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ ότι τις φωτιές τις βάζουμε για να φτιάξουμε ανεμογεννήτριες».

Η αντιπολίτευση, πάντως, δεν πείστηκε για την προετοιμασία της κυβέρνησης όσον αφορά την πύρινη λαίλαπα, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο να καλεί το Μέγαρο Μαξίμου να σταματήσει το επικοινωνιακό δόγμα «εκκένωση και αποζημίωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας, μάλιστα, από την κεντροδεξιά παράταξη να σταματήσει να πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση.

«Είναι αδιανόητο να λένε οι αρμόδιοι ότι όλα βαίνουν καλώς και η Ρόδος να καίγεται» σχολίασε από βήματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί ότι αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι θα είναι κανονικότητα και πως δεν θα υπάρξει συνήθεια στον όλεθρο.

Για ντροπή του τουριστικού «θαύματος» μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει αμέσως μέτρα για να μην υπάρξουν άλλες καταστροφές. Για περίεργες συμπτώσεις μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας πως οι μεγάλες εταιρίες… τυχαίνει να φτιάχνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα.

Ο Δημήτρης Νατσιός σχολίασε πως «αυτό που ζούμε κάθε καλοκαίρι είναι ένας πόλεμος, οι σειρήνες που ηχούν είναι της Πυροσβεστικής». «Δεν μαθαίνει το κράτος, παρά τις επαναλαμβανόμενες απώλειες» ήταν το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα