Το παρασκήνιο με τον Πατούλη

Ο Μητσοτάκης δεν συγκινήθηκε ούτε από τις συγγνώμες του νυν περιφερειάρχη ούτε και από την πιθανότητα η όποια επιλογή της Ν.Δ. για την Αττική να τον βρει αντίπαλό της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφασή του και δεν συγκινήθηκε ούτε από τις συγγνώμες του Γιώργου Πατούλη ούτε και από το ενδεχόμενο η όποια επιλογή της Ν.Δ. να βρει αντίπαλό της τον νυν περιφερειάρχη.

Από την Παρασκευή, και μετά την εκδήλωση δυσαρέσκειας για το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο την ώρα που καιγόταν η μισή Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τις επαφές για να βρει τον αντικαταστάτη του Πατούλη. Από την πρώτη στιγμή ήταν σίγουρη η απόσυρση της στήριξης προς το πρόσωπό του. Πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού ήταν ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος μάλλον δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε να αρνηθεί να κατέβει για την Περιφέρεια Αττικής.

Δεύτερη επιλογή, χωρίς να είναι λιγότερο σημαντική, αυτή του νυν υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά. Αυτή είναι και η επιλογή που κλείδωσε για την Περιφέρεια Αττικής. Το σενάριο να βρει απέναντί του ο Νίκος Χαρδαλιάς τον Γιώργο Πατούλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μοιάζει απίθανο, καθώς όλα συντείνουν στην «αποχώρηση» του νυν περιφερειάρχη από τον προεκλογικό αγώνα.

Χθες, με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργιος Παπανικολάου έκανε σαφές ότι δεν θα μεταπηδήσει στον επόμενο βαθμό της Αυτοδιοίκησης: «Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Γι’ αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Με εμπειρία

Επειτα από αυτή την εξέλιξη ήταν μονόδρομος η επιλογή Χαρδαλιά, ο οποίος επίσης είναι έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, καθώς ήταν δήμαρχος Βύρωνα επί 11 χρόνια και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένος. Το μεσημέρι της Κυριακής ο Νίκος Χαρδαλιάς πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου τυπικά για να ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα που επισκέφθηκε, πλην όμως αυτή η ενημέρωση θα ήταν πιο λογικό να γίνει μετά το πέρας όλων των επιθεωρήσεων, που είναι αύριο.

Αρα άλλος ήταν ο λόγος που πήγε στο Μαξίμου και είχε να κάνει με τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κάθοδό του στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο».

Οσο και αν οι κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, είναι σίγουρες η ανάκληση του χρίσματος που είχε δώσει η Ν.Δ. στον Γιώργο Πατούλη και η ανάδειξη Χαρδαλιά ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Οι επιλογές

Ο Γιώργος Πατούλης μοιάζει να έχει δύο επιλογές: Η μία να επιμείνει και να κατέβει και η άλλη να κάνει πίσω, να αποδεχθεί την «τιμωρία» του και να περιμένει να κατασιγάσει ο «θυμός» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να διεκδικήσει κάποια άλλη θέση, κάποιο άλλο αξίωμα. Είναι «τεχνικά» δύσκολο να κρατήσει τους υποψηφίους που πρόσκεινται στη Ν.Δ. αν δεν έχει το χρίσμα ο Γιώργος Πατούλης, και χωρίς αυτούς οι προοπτικές αξιοπρεπούς καθόδου είναι εξαιρετικά μικρές έως ανύπαρκτες.


Πολύ βαρύ το ζεϊμπέκικο

Η φωτογραφία που τον δείχνει στο τσακίρ κέφι, να χαμογελά και να φέρνει στροφή την ώρα που η Κατερίνα Στανίση τραγουδά «Θεέ μου, τη δεύτερη φορά που θα ’ρθω για να ζήσω, όσο η καρδιά κι αν λαχταρά, δεν θα ξαναγαπήσω» θα στοιχειώνει τον Γιώργο Πατούλη για όλη του τη ζωή.

Και μάλλον αυτό που θα εύχεται με όλη του την καρδιά ο περιφερειάρχης Αττικής είναι να είχε μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσει το λάθος του, το οποίο, παρεμπιπτόντως, το παραδέχτηκε και ζήτησε και συγγνώμη. Τελικά, όπως αποδεικνύεται, το ζεϊμπέκικο ήταν… πολύ βαρύ για τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα