Ένοχη σιωπή από την κυβέρνηση για τα 187.540.000 €, που παραμένουν αναξιοποίητα για την πυροπροστασία

Ένοχη σιωπή από την κυβέρνηση για τη συγκλονιστική αποκάλυψη της «δημοκρατίας» χθες, Δευτέρα, για την εγκληματική αβελτηρία σε σχέση με την πυροπροστασία.

Ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε τα υπουργεία Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν τόλμησαν να διαψεύσουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι, ενώ από το 2021 έχει ενταχθεί κονδύλι, συνολικού ύψους 187.540.000 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί είναι μόλις 970.000 ευρώ!

Και όλα αυτά ενώ τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσοι και οι αρμόδιοι υπουργοί πριν και μετά τις εκλογές διαβεβαίωναν πως το κράτος θα είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις που γνώριζαν ότι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα -όπως και οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες- και αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας των πυρκαγιών.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και το έζησαν μέχρι στιγμής στο πετσί τους η Ρόδος, η Αττική (ανατολική και δυτική), η Κέρκυρα, η Εύβοια, η Αχαΐα και η Μαγνησία. Και προφανώς οι οικογένειες των πέντε θυμάτων, των δύο ηρωικών πιλότων του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο και των τριών πολιτών που απανθρακώθηκαν καθώς δεν πρόλαβαν να σωθούν από τις φλόγες σε Εύβοια και Μαγνησία.

Είναι τέτοια η αλαζονεία του επιτελικού κράτους, που δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει και στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» αναφέρει: «Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πίνακα που δημοσιεύσαμε χθες αναφέρεται λανθασμένα πως για το υποέργο «Αγορά μηχανών πυρόσβεσης και άλλων οχημάτων απόκρισης για το Πυροσβεστικό Σώμα» έχουν ενταχθεί κονδύλια ύψους 8.680.000 ευρώ, αντί για 80.680.000 ευρώ, για την «Αγορά έντεκα (11) αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών για τα νησιωτικά συμπλέγματα» έχουν ενταχθεί κονδύλια ύψους 12.690.000 ευρώ, αντί για 35.000.000 ευρώ, για την «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δύο (2) Super Puma» τα ενταγμένα στο πρόγραμμα κονδύλια ανέρχονται όχι σε 2.830.000 ευρώ, αλλά σε 3.000.000 ευρώ, για «Οριζόντια τεχνική βοήθεια για δράσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας» 7.000.000 ευρώ, αντί για 7.470.000 ευρώ που είναι το ορθό.

Ο διορθωμένος πίνακας που δημοσιεύουμε σήμερα διατηρεί αναλλοίωτη την ουσία: η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμά να μοιράζει αφειδώς τα υπερπολύτιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε φίλους και εκλεκτούς και βάζει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την πυροπροστασία.


Δείτε επίσης: Εγκληματική ολιγωρία! Στα αζήτητα 186.562.980 ευρώ για πυροπροστασία

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα