«Δεν διάβασαν το έγγραφο για την κάθοδο της φάλαγγας»

Απίστευτη καταγγελία του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη

Οργισμένος με την ανικανότητα και την αδιαφορία των αστυνομικών Αρχών να σταματήσουν τη φάλαγγα του θανάτου προτού φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και σκορπίσει τον θάνατο εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε έγγραφο που ενημέρωνε τις ελληνικές Αρχές μέχρι και για τις πινακίδες των οχημάτων που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε έγγραφο που ενημέρωνε για την «κάθοδο» των Κροατών, αλλά κάποιοι αξιωματικοί δεν το διάβασαν καν. «Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ειδοποιηθεί από τις Αρχές του Μαυροβουνίου και της Κροατίας για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την όλη πορεία τους προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά κάποιοι δεν ήξεραν καν την ύπαρξή του, διότι δεν το είχαν διαβάσει» τόνισε, ενώ σχετικά με τις ευθύνες των Αρχών σημείωσε: «Οσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιον παιδαριώδες τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ενα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή, άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και έμπαιναν στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης επεσήμανε ότι από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που όδευαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά, όπως είπε, «κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν για τι πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, για ποιον λόγο έρχονται…».

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμα, πως στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Οσον αφορά την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές Αρχές και από τις Αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα» ανέφερε ο αστυνομικός. «Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Αρα, η Αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.


Η δολοφονία του Μιχάλη φέρνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που θα αποσκοπούν σε αυστηροποίηση των ποινών για περιστατικά οπαδικής βίας έχει ήδη δρομολογήσει η δολοφονία του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποτρόπαια δολοφονία του 29χρονου, η κυβέρνηση εξετάζει να αυστηροποιηθεί η έκτιση των ποινών για οπαδική βία, κυρίως όσον αφορά τα πλημμελήματα, καθώς όσοι επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν θα μένουν επί της ουσίας ατιμώρητοι.

Με απλά λόγια, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και όσοι καταδικάζονται για πλημμεληματικές πράξεις να οδηγούνται στη φυλακή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να αλλάξει ριζικά τον Ποινικό Κώδικα, ώστε να υπάρχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκτιση ποινής.

Ταυτοποίηση

Με αυτό τον προσανατολισμό συμφώνησε και ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, ο οποίος ζήτησε να ταυτοποιηθούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, δηλαδή εκείνοι που ήρθαν σε σωματική πάλη και συνάφεια με τον άτυχο νεαρό οπαδό της ΑΕΚ, «ώστε να αποδοθεί πραγματική και δίκαιη τιμωρία», όπως τόνισε.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο ίδιος αναρωτήθηκε πώς θα γίνουν οι ανακρίσεις, η χωριστή κράτηση των συλληφθέντων, αλλά και το χαοτικό αποδεικτικό υλικό, δεδομένου ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων είναι εξαιρετικά μεγάλος, με τους 80 εξ αυτών να είναι Κροάτες.

Επισήμανε, ακόμα, ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είναι ικανότατο, αλλά την ίδια ώρα είναι ολιγομελές και θα είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να γίνει πλήρης διαλεύκανση.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα