Γλέντι στο twitter για τον… άφαντο πρωθυπουργό!

Πλήθος αρνητικών σχολίων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που… κρύφτηκε στις διακοπές του, παρά όσα τραγικά συμβαίνουν τελευταία

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο θεσμός των αυγουστιάτικων διακοπών φαίνεται πως είναι ιερός και δεν διαταράσσεται με τίποτα, για τίποτα και για κανέναν. Ακόμα και αν όλη η χώρα θρηνεί για ένα 29χρονο παιδί που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από χούλιγκαν οι οποίοι διέσχισαν όλα τα Βαλκάνια, πέρασαν ανενόχλητοι στη χώρα και εν τέλει έστησαν τη δολοφονική ενέδρα χωρίς η πολιτική προστασία του υπουργείου και το Μαξίμου να ασχοληθούν.

Ολοι, είτε ανήκουν στο περίφημο πια 41% των ψηφοφόρων του είτε στο 59%, θα περίμεναν από τον πρωθυπουργό να βγει μπροστά, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται στην ηγεσία της Αστυνομίας ύστερα από τέτοιο κάζο. Ωστόσο, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτά είναι… ψιλά γράμματα, τα οποία δεν μπορούν να διαταράξουν τις θερινές του διακοπές. Για αυτόν τον λόγο ο ίδιος συνεχίζει να κρύβεται στα εξωτικά Χανιά, αφήνοντας τους υπουργούς του να κάνουν τη βρόμικη δουλειά και να προκαλούν την ελληνική κοινωνία με τις πρωτοφανείς δικαιολογίες που επιστρατεύουν.

Η ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού από τα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά κυρίως από το πένθος για τον αδικοχαμένο Μιχάλη, δεν είναι εμφανής μόνο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, που έχουν συνηθίσει τον Αύγουστο να ψάχνουν σε πόσα μέρη θα παραθερίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στον κόσμο του twitter, ο οποίος δεν έχει θαμπωθεί από το μεγαλείο του πρωθυπουργού και δεν έχει φιμωθεί από τις περίφημες «λίστες Πέτσα».

Η απουσία του πρωθυπουργού από τα δημόσια πράγματα για τέταρτη ημέρα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού και χλευασμού, με φόντο τα αξύριστα γένια του, με τα οποία εμφανίστηκε εν μέσω πυρκαγιών στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την αγαπημένη του συνήθεια για ξέγνοιαστα μπάνια στα Χανιά.

«Δεν κρύβεται, ρε παιδιά, ο Μητσοτάκης. Περιμένει να μεγαλώσουν τα μούσια» έγραψε ένας χρήστης του twitter, με τον δεύτερο να απαντά: «Ο Μητσοτάκης θα βγει δήθεν θλιμμένος μόλις μεγαλώσουν τα γένια σε 4-5 μέρες». Ενας πιο υποψιασμένος χρήστης, που φαίνεται πως έχει μελετήσει τη στρατηγική του πρωθυπουργού σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει, ανέφερε: «Κλασικός Μητσοτάκης, κρύβεται τις πρώτες 1-2 μέρες όταν συμβαίνει κάτι. Τρώνε το σκατό οι από κάτω, εμφανίζεται μετά σαν αρχηγός που θα τα φτιάξει όλα. Μόνο επικοινωνία, έχει καταντήσει γελοίο».

Ενας άλλος χρήστης περιέγραψε τι θα έπρεπε σε μια κανονική χώρα να κάνει ένας πρωθυπουργός που αντιλαμβάνεται τη λαϊκή οργή και δεν προσπαθεί απλά να την αξιοποιήσει για πολιτικούς λόγους. «Ενεφανίσθη, λέει, συντετριμμένος ο Μητσοτάκης και έκανε δήλωση για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ζητώντας την παραίτηση όλων όσοι αγνόησαν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της EUROPOL για τη μαζική εισβολή των νεοναζί χούλιγκαν; Τι είπατε; Κάνει μπάνιο τώρα; Μην τον ταράξετε τότε! Αφήστε τον στη νιρβάνα του».

Το προβληματικό στην όλη υπόθεση είναι πως ο κόσμος του twitter γράφει όσα η ελληνική δημοσιογραφία διστάζει να επισημάνει. Και το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να δώσει σε αυτή την κρίση το «παρών» δεν είναι κάποιο είδος αυστηρής κριτικής, αλλά αυτονόητη συνθήκη για κάθε Ελληνα πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης. Οχι όμως για τον άνθρωπο που έχει κάνει την ασυλία από τα μέσα ενημέρωσης συνώνυμή του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα