Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κασιδιάρη

Η νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποκλειστεί από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ο συνδυασμός του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη (φωτό) για τον Δήμο της Αθήνας προκαλεί τρικυμία… στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα μια φορά η Κουμουνδούρου ασκείται στο γνώριμο παιχνίδι της δημιουργικής ασάφειας με δηλώσεις και διαρροές ήξεις αφήξεις από τις οποίες στο τέλος δεν βγαίνει κανένα απολύτως νόημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί καθαρά για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αν θα τη στηρίξει ή όχι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει σκαλώσει στο μόνιμο τροπάρι περί της επάρκειας του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ότι δηλαδή υπάρχουν ισχυρά νομοθετικά αναχώματα, σημειώνοντας ότι με βάση τα ισχύοντα προβλέπεται η έκπτωση σε περίπτωση που κάποιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκλεγεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή στις κάλπες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο πεδίο των πολιτικών εντυπώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, στη βάση της πρότασης των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη, η οποία προέβλεπε ότι «προϋπόθεση για την κατάρτιση συνδυασμού είναι να μη συμμετέχει σε αυτόν ως υποψήφιος πρόσωπο το οποίο έχει καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση) του Ποινικού Κώδικα, εφόσον αυτά έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος». Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι, αν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, πιθανόν να τη στηρίξουν…

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ- ΠΑΣΟΚ, πρόδηλο είναι, όπως έγραψε η «δημοκρατία», ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί θεσμικό αντιπερισπασμό, προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει με τις αυτοδιοικητικές επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβάλει τη μονοκρατορία του στο κόμμα, έχει οδηγήσει το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ σε μια μοναχική πορεία που προκαλεί δυσαρέσκειες…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα