Από νωρίς το πρωί οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους ξένους ηγέτες

Με στόχο την ανάκτηση της ηγεμονίας στην άλλοτε πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, χθες, πέρασαν από τις πόρτες του Μαξίμου μια σειρά Βαλκάνιων ηγετών αλλά και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το χθεσινό μπαράζ των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους Βαλκάνιους ομολόγους του ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με την άφιξη της προέδρου του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρουμάνο ομόλογό του για τη βοήθεια της χώρας του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και στη συνεργασία-πλαίσιο της Ε.Ε.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πλέον κρίσιμη συνάντηση, με τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς, στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και των άθλιων επιθέσεων του Κροάτη προέδρου εις βάρος της χώρας μας.

Σήμερα, και αφού προηγήθηκε το χθεσινό δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι ηγέτες των Βαλκανίων, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει στις 9 διμερή συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu, στις 10 συνάντηση με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović, και στις 10.45 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti. Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία, η οποία προσκλήθηκε σε επίπεδο προέδρου, δεν θα εκπροσωπηθεί, ενώ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί θετικά ούτε ο ηγέτης της Σλοβενίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα