Τον χαβά τους οι Τούρκοι με τις παραβάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που τα τραπεζώματα του ηγέτη βαλκανικού βεληνεκούς Κυριάκου Μητσοτάκη έδιναν κι έπαιρναν στη ζεστή Αθήνα, οι Τούρκοι, συνεχίζοντας τον χαβά τους, έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο, σε μια προκλητική προσπάθεια να υπενθυμίσουν την παρουσία τους πάνω από τα ελληνικά νερά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε χθες στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.  Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται ότι και στις 14 Ιουλίου είχε καταγραφεί παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16 στην ίδια περιοχή, ενώ τελευταία φορά που τουρκικά F-16 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ήταν στις 3 Φεβρουαρίου.

Επρόκειτο για δύο ζεύγη τουρκικών F-16 μαζί με ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Εκείνη τη μέρα είχαν καταγραφεί τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που είχαν εξελιχθεί σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στις περιοχές του βορειοανατολικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα