Φιάσκο η ΕΔΕ για τη φονική επίθεση Κροατών χούλιγκαν!

Ο επιτελάρχης του Αρχηγείου, που είχε άμεση ενημέρωση για το κομβόι του θανάτου που ερχόταν οδικώς στην Ελλάδα, διενεργεί την έρευνα για το ποιος φέρει ευθύνη για τα αιματηρά επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Tο φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας, με την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, προκάλεσε αναταράξεις και επιλεκτικές απομακρύνσεις αξιωματικών με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, προτού καν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την απόδοση ευθυνών, οκτώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνονται από τις θέσεις οι πέντε.

Σε απολογία έχει κληθεί ο αττικάρχης, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που προηγήθηκε για τα μέτρα τάξης αναφορικά με τη μετακίνηση των χούλιγκαν από την Κροατία. Επίσης, οι δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, ταξίαρχοι στον βαθμό, ο αναπληρωτής του Κλάδου Τάξης και ο διευθυντής Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών, ο αναπληρωτής διευθυντής της Κορίνθου, περιοχή από την οποία διήλθαν οι χούλιγκαν, και ο επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι η υπηρεσία του έχει δυνατότητα διάθεσης μόλις δύο δικύκλων!

Μετά τις πρώτες απομακρύνσεις διευθυντών της Τροχαίας με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για το «τοις πταίει» στο φιάσκο ανατέθηκε στον επιτελάρχη του Αρχηγείου, ο οποίος είναι ο σύνδεσμος της ανώτατης ηγεσίας και οφείλει να έχει γνώση για όσα συμβαίνουν ανά την επικράτεια.

Αναβρασμός

Η ανάθεση της εσωτερικής έρευνας στον επιτελάρχη, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα, προκαλεί έντονες συζητήσεις εντός της ΕΛ.ΑΣ. Οπως αναφέρεται στο οργανόγραμμα είναι ο ανώτατος αξιωματικός της ηγεσίας, ο οποίος λαμβάνει το πληροφοριακό δελτίο όλων των υπηρεσιών και με τη σειρά του ενημερώνει τον αρχηγό του Σώματος, ο οποίος και παρέχει σχετική πληροφόρηση στον υπουργό.

Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο επιτελάρχης του Αρχηγείου είχε λάβει ενημέρωση και γνώριζε από το πληροφοριακό δελτίο την επικινδυνότητα της καθόδου των Κροατών από τον αρμόδιο τμηματάρχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Ωστόσο, ο ίδιος διενεργεί την έρευνα…

Και το ερώτημα που τίθεται, πλέον, στο ενδεχόμενο που η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. καταδείξει ευθύνη και στον ίδιο, υπό ποιες προϋποθέσεις διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας; Δεν θα μπορούσε η έρευνα να ανατεθεί στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.;

Επίσης σημειώνεται ότι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή του συνόλου των πειστηρίων από την ΕΔΕ, ώστε να τεκμηριώνεται ο καταλογισμός των ευθυνών, ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να μετακινήσει τους πέντε ανώτατους αξιωματικούς. Επίσης σχολιάζεται η… ειδική μεταχείριση για τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Σκλάβο, για τον οποίο λέγεται στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ήταν σε άδεια ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και δεν παραπέμπεται»…

Η απόφαση να «εκθέσει» αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η πολιτική ηγεσία έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του υπουργού, καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση των επτά διοικητών Τροχαίας. Παράλληλα, διαρροές αποδίδουν τις καρατομήσεις σε παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, ενώ το γεγονός ότι τιμωρούνται προτού ολοκληρωθεί η ΕΔΕ δίνει την εντύπωση πως αυτή η κίνηση πιθανόν υποκρύπτει άλλου είδους μεθοδεύσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα