Επιμένουν στο ίδιο αφήγημα!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την καταστροφή από τις πυρκαγιές με επικοινωνιακούς όρους, αφού κυριαρχούν η «καραμέλα» της κλιματικής κρίσης και το «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών»

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές, που έχουν κατακάψει την Ελλάδα, καθαρά με επικοινωνιακούς όρους. Το αφήγημα της κλιματικής κρίσης, σε συνδυασμό με το «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών», που «κουμπώνει» σε όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και δημοσιευμάτων, που έχουν πληροφορίες μέσω ΕΥΠ, κυριαρχεί. Την ίδια ώρα, στον Εβρο η φωτιά συνεχίζει να καταστρέφει παρθένα δάση.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, όπως φαίνεται, δεν αρκούν, είτε γιατί αντικειμενικά είναι αδύνατη η κατάσβεση είτε γιατί επιχειρησιακά υπάρχει πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, η φωτιά, που ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες, δεν θα είναι η μόνη που θα σβήσει αν συναντήσει νερό ή αν δεν έχει κάτι άλλο να κάψει…

Η λύση για όλα είναι το 112, και αυτό έσωσε ζωές στην Αλεξανδρούπολη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, που προσπέρασε χαλαρά την εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε καιρό ειρήνης και μας ενημέρωσε ότι «οι κλιματικές συνθήκες είναι «εκρηκτικές» – το μείγμα έλλειψης υγρασίας και βροχοπτώσεων, αυξημένης θερμοκρασίας και ισχυρών ανέμων «υποδαυλίζει καταστροφικές φωτιές». Ο κ. Μαρινάκης στη συνέχεια θυμήθηκε και τους εμπρηστές: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών, τις κρίσιμες υποδομές και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας. (…) Οι υπαίτιοι θα βρεθούν, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν».

Από αέρος

Ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πήγε στον Εβρο για να επιθεωρήσει από αέρος την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα της φωτιάς και ανακοίνωσε ότι στην περιοχή θα φτάσουν ενισχύσεις επίγειες και εναέριες. Και η απορία όλων είναι γιατί έπρεπε να πάει μέχρι εκεί ο υπουργός για να ανακοινώσει τις ενισχύσεις και δεν πήγαν κατευθείαν περισσότερες δυνάμεις… Το σόου και η αλλοίωση της πραγματικότητας έχουν και κάποιο όριο, αλλά, όπως φαίνεται, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό το όριο είναι θολό.

Ο κ. Κικίλιας, με το λυπημένο του ύφος και με μαύρο t-shirt, μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε -«σήμερα είναι η μέρα της μάχης για όλους»-, ενώ τόνισε πως θα ακολουθήσει αναβάθμιση στον τρόπο που θα αντιδρούν οι αρμόδιοι σε προκλήσεις του μέλλοντος τις οποίες φέρνει η κλιματική αλλαγή, όπως οι φωτιές. «Από του χρόνου και βλέπουμε» είναι ουσιαστικά η λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση, θεωρώντας πως μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε φέτος.

Ο πρωθυπουργός, πιστός και αυτός στην αρχή «αν δεν μας βλέπουν δίπλα στις φλόγες, δεν φταίμε εμείς», την Παρασκευή, αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι, μετέβη στην Πάρνηθα, όπου υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, η επίσκεψη για ενημέρωση δεν του βγήκε σε καλό, καθώς σε βίντεο που κυκλοφόρησε το Σάββατο φαίνεται να κοιτάζει τα καμένα και να χαμογελά. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, σαν κάποιος να τον ενημερώνει ότι όλα καταγράφονται στην τηλεοπτική κάμερα, αλλάζει ύφος και ακούει με σοβαρότητα τους συνομιλητές του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα