Δεν ιδρώνει το αυτί του Μητσοτάκη με τις φωτιές

Δήλωσε κυνικά από τη Θεσσαλονίκη πως η απόδοση της οικονομίας μπορεί να αντισταθμίσει το βαρύ κλίμα από τις πυρκαγιές

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το καταστροφικό καλοκαίρι προσπάθησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η αλαζονεία που τον διακατέχει μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την παντελή απουσία αντιπολίτευσης τον οδήγησε σε μια πρωτοφανή και κυνική δήλωση, που αποτυπώνει στον απόλυτο βαθμό τη λογική που έχει αυτή η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές αλλά και στις καταστροφικές συνέπειες που αυτή έχει για τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να πει πως η καλή απόδοση της οικονομίας μπορεί να αντισταθμίσει το βαρύ κλίμα από τις φωτιές. «Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα, το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας: «Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Αντιστάθμιση

Κοινώς, ο πρωθυπουργός που βλέπει τα διεθνή μέσα να κάνουν πρώτο θέμα τη χώρα μας, που βλέπει την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή να συνεχίζεται, 30 ανθρώπους να έχουν χαθεί από τις φλόγες και δεκάδες επιχειρήσεις να έχουν καεί, πιστεύει και το δηλώνει πως μπορεί να τα αντισταθμίσει όλα αυτά από την πολύ καλή απόδοση της ελληνικής οικονομίας.

Από κει και πέρα, στις συναντήσεις του με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, εν όψει της 87ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Flyover, τονίζοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. «Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν.

Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του Flyover είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για έναν δρόμο ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν. Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας: «Η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα