Αθλιότητες και από Πέτσα στους επιστήμονες: «Βλέπω πολιτικοποίηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών»

Κυβέρνηση των αρίστων στην αμφισβήτηση της επιστήμης.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως έχει μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του ανορθολογισμού, οι υπουργοί και οι βουλευτές του επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ επιθέσεων απέναντι στους επιστήμονες που δεν σωπαίνουν από την κυβερνητική ομερτά που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα.

Μετά λοιπόν το υπουργείο Εσωτερικών που αμφισβήτησε τις δορυφορικές μετρήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για τις καμένες εκτάσεις, κάνοντας λόγο για «χαμηλή ευκρίνεια» και ύπαρξη καπνού που δυσχεραίνει τις μετρήσεις, τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία χαρακτήρισε «προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία ανέφεραν ότι με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων, αλλά και τις δηλώσεις του Ακη Σκέρτσου τη σκυτάλη πήρε ο Στέλιος Πέτσας (κεντρική φωτό).

Ξεχνώντας πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση μιας δυτικής χώρας που οφείλει να σέβεται και να ακούει την επιστήμη, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε ευθαρσώς, μιλώντας στο Kontra Channel, ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι… πολιτικοποιημένο.

«Ξέρετε τι βλέπω; Και δεν το βλέπω τώρα, το βλέπω από την εποχή που είχαμε χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, βλέπω μια… πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου» είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για να τον ρωτήσει στη συνέχεια η παρουσιάστρια της εκπομπής Νατάσσα Γιάμαλη αν κάνει αντιπολίτευση. «Οχι, δεν λέω ότι κάνει αντιπολίτευση. Λέω για πολιτικοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά και το καταγράφω σαν παρατήρηση, δεν κάνω κριτική. Οτι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του» απάντησε εκ νέου ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα επέμεινε στη θέση του αυτή λέγοντας πως το Εθνικό Αστεροσκοπείο εκδίδει αρνητικές για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς που κάνει εισηγήσεις, με μοναδικό στόχο να «πληγώσει» την κυβέρνηση που δεν συμπεριλαμβάνει το Αστεροσκοπείο. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη για όσους θυμούνται τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη είχαν προσπαθήσει να αποδημήσουν ακόμα και την έρευνα του άλλοτε εθνικού λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα