Νέα επίδειξη μεγαλομανίας από Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή παρουσία του στη Λάρισα

Αποποιείται τις ευθύνες του για την ανοχύρωτη χώρα, λες και δεν είναι πρωθυπουργός εδώ και πέντε χρόνια

Η «δημοκρατία» έχει τονίσει εδώ και εβδομάδες πως ο πρωθυπουργός, σε αυτή τη… «δεύτερη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης», μετατρέπεται σε έναν μικρό Λουδοβίκο που αντιμετωπίζει τη χώρα ως προσωπικό του χώρο. Αυτόν τον κίνδυνο για τη φυσιογνωμία της πολιτικής ζωής της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βαλθεί να τον κάνει πράξη, καθώς, κάθε φορά που βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης, αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως κυβερνήτη που εξουσιάζει, παρά ως πρωθυπουργό που διοικεί και λογοδοτεί στον λαό.

Η χθεσινή του παρουσία στη Λάρισα αλλά και συνολικά ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της Θεσσαλίας και την εθνική τραγωδία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και, για να το αντισταθμίσει, οδηγείται σε περίεργους δρόμους μεγαλομανίας και εγωπάθειας, που δεν συνάδουν με τα μεταπολιτευτικά δεδομένα. Αρνούμενος να αντιληφθεί τις δικές του βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός πως, ενώ κυβερνά πέντε χρόνια, η χώρα παραμένει ανοχύρωτη, εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες ως άλλος Μωυσής που θα μας σώσει, και πάντα με δικές του προσωπικές επιλογές.

Συγκεκριμένα, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Λάρισα και στο συντονιστικό, έδειξε πως προσέρχεται σε αυτή την κρίση με μπόλικη δόση αλαζονείας, αμετροέπειας και φυσικά έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης. Το γεγονός και μόνο πως προσπέρασε το συγκεντρωμένο πλήθος, που διαδήλωνε απέξω, σχεδόν χωρίς να του ρίξει μισή ματιά, αλλά στην είσοδο είπε σε πρώτο ενικό πως θα κάνει τα πάντα για να γίνουν όλα όπως ήταν είναι αποκαλυπτικό της λογικής και της μενταλιτέ που έχει αναπτύξει.

Λίγες ώρες νωρίτερα, φυσικά και πάλι σε πρώτο ενικό, αδιαφορώντας για τη Βουλή, την άποψη των κομμάτων και τις εισηγήσεις των υπουργών του, είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης. Οσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε, εκεί τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: συνταγή «Ιανού» και 2020.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα