Συντονιστικό: Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης

Τα άμεσα ζητήματα δημόσιας υγείας, η απάντληση των υδάτων από τις πληγείσες περιοχές, η πρόσβαση και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και η κρατική αρωγή ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο, των ειδήσεων που προέκυψαν από τη σύσκεψη επισκίασε η ηχηρή απουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος από το βράδυ της Τρίτης ως χθες το απόγευμα ήταν κόκκινο πανί για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως δεν συγχωρεί, αποφάσισε να αφήσει εκτός της σύσκεψης τον υπουργό που έχει στα χέρια του όλο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της τραγωδίας στη Θεσσαλία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ το Πολιτικής Προστασίας εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη κεντρικό ζήτημα αποτέλεσαν το ζήτημα της υγειονομικής ασφάλειας του πληθυσμού, η αποκατάσταση των κεντρικών οδικών δικτύων, η επιχείρηση απομάκρυνσης φερτών υλικών στον Παλαμά, που ξεκινάει από σήμερα, όσο και οι αυτοψίες και καταγραφές, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ξεπερνούν τις 4.500.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα