Στερεά Ελλάδα: Ποιοι δήμαρχοι εκλέγονται από τον πρώτο γύρο

Μεικτή είναι η εικόνα για τέσσερις μεγάλους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr σε 1.323 πολίτες, εκ των οποίων οι 911 με την online έρευνα και οι 412 με την τηλεφωνική έρευνα με ποσοστώσεις δήμων, ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθέναν από τους δήμους που ερευνήθηκαν το διάστημα 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2023. Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Θηβαίων, παρότι η εικόνα του δημάρχου Ν. Αναστασίου δεν είναι η καλύτερη (το 39,3% ζητεί να μην επανεκλεγεί και το 25% να επανεκλεγεί), φαίνεται ότι δεν έχει αξιόμαχο αντίπαλο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στην εκλογή και μάλιστα από τον α’ γύρο (42,9%).

Στον Δήμο Λαμιέων, ο νυν δήμαρχος Θ. Καραΐσκος έχει θετική εικόνα (το 46% ζητεί την επανεκλογή του, έναντι 38,5% που θέλει το αντίθετο), που μεταφράζεται σε ποσοστό 46,6%, με αποτέλεσμα να εκλέγεται από τον α’ γύρο.

Επανεκλογή από τον α’ γύρο (43,1%) του νυν δημάρχου Ι. Ταγκαλέγκα καταγράφει η δημοσκόπηση και στον Δήμο Λεβαδέων. Ο κ. Ταγκαλέγκας φαίνεται ότι εξαργυρώνει στην κάλπη τις υψηλές θετικές γνώμες για τη θητεία του (το 51,7% ικανοποιημένο από τη θητεία του).

Αντίθετη είναι η εικόνα της νυν δημάρχου Χαλκιδέων Ε. Βάκα, η οποία με μόλις 28,8% βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει από τον α’ γύρο από τον αντίπαλό της Γ. Σπύρου (43,8%), απόρροια της εξαιρετικά αρνητικής θητείας της (το 53,5% ζητεί να μην επανεκλεγεί, καθώς ένα παρόμοιο ποσοστό 52,5% θεωρεί ότι η εικόνα της πόλης είναι χειρότερη σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια).

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΟΥΖΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα