Νομοσχέδιο για μαζική απονομή επικουρικών

Στη μαζική απονομή εκκρεμών επικουρικών συντάξεων θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, ώστε να εκκαθαριστεί το απόθεμα, που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις, σε αντίθεση με τις κύριες, όπου το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε σημαντικό βαθμό.

Την αποκάλυψη έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης (κεντρική φωτό), λέγοντας ότι οι σχετικές διατάξεις θα παρουσιαστούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. «Στο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσω στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε ετοιμάσει με τον κύριο Τσακλόγλου κάποιες διατάξεις που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε κατ’ απονομήν αυτόματα χιλιάδες επικουρικές συντάξεις. Εάν προλάβουμε θα το κάνουμε μέσα στον Νοέμβριο. Μέχρι τέλος του χρόνου, ίσως και πάνω από τις μισές επικουρικές θα έχουν εξοφληθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις που ακόμη παρατηρούνται, ο υπουργός Εργασίας θέλησε να απολογηθεί, λέγοντας: «Εάν κάποιος έχει ένα ταμείο, η σύνταξή του βγαίνει πολύ γρήγορα, εντός 30 ημερών. Εάν, πάλι, κάποιος έχει παράλληλο ταμείο, το ’80, το ’90, ο υπάλληλος που θα σου βγάλει τη σύνταξη θα πρέπει να πάει σε μία αποθήκη, που δεν είναι μία στην Ελλάδα, είναι διάφορες, να βρει τα έγχαρτα των ενσήμων, να τα αθροίσει με το κομπιουτεράκι, να υπολογίσει το ποσοστό αναπλήρωσης από τα ένσημα του ’80, του ’90, των αρχών του 2000, γιατί τα αρχεία είναι ηλεκτρονικά από το 2013 και μετά από τον Βρούτση, πιο πριν είναι όλα έγχαρτα. Δηλαδή δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε, είναι δύσκολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Νοέμβριο θα περιληφθούν και άλλες δύο σημαντικές διατάξεις που έχουν προαναγγελθεί: α) η αύξηση του πλαφόν για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν οφειλές, από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ (από τις 6.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ για τους αγρότες), β) η κατάργηση της παρακράτησης του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται, που θα αντικατασταθεί από έναν πόρο υπέρ ΕΦΚΑ ύψους 10% επί του μεικτού μισθού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα