Σε θέση μάχης για τον β’ γύρο σε έξι περιφέρειες

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη για συνολικά έξι περιφέρειες, στις οποίες κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να πιάσει το πολυπόθητο κατώφλι του 43%.

Ο λόγος για εκείνες της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βορείου Αιγαίου, των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι κεραίες όλων των κομματικών επιτελείων είναι στραμμένες στον πολύπαθο θεσσαλικό κάμπο, όπου ο Κώστας Αγοραστός τερμάτισε μεν πρώτος, έχασε ωστόσο δυνάμεις λόγω των πλημμυρών, μένοντας στο 41%.

Ο εκλεκτός της Ν.Δ. θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος πήρε 34%, έχοντας στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά όσον αφορά τη Θεσσαλία, εκεί επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σχεδόν αποκλειστικά η Κουμουνδούρου, καθώς αναμένεται να στηρίξει μέχρι τέλους τον κ. Κουρέτα.

Εξάλλου, είναι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έλαβε το χρίσμα του κόμματος που κατάφερε να περάσει σε δεύτερο γύρο. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες οι αντίπαλοι είναι όλοι… γαλάζιοι! Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο, όπου ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δημήτρης Πτωχός έλαβε 42,5%, μια ανάσα δηλαδή πριν από το κατώφλι του 43%.

Προκειμένου να εκλεγεί θα πρέπει να επικρατήσει απέναντι στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 32,10% και παλιότερα ήταν στέλεχος και υπουργός της Ν.Δ. Οσον αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έλαβε 42,3% και που στηρίζει επίσημα η Ν.Δ., θα βρει απέναντί του στον β’ γύρο τον «γαλάζιο» «αντάρτη» Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος κατάφερε να φτάσει το 35,4%. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη Νέα Δημοκρατία είναι το Βόρειο Αιγαίο, όπου ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει προβάδισμα με 39,98% και αντίπαλο τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστό 33,81%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, έσπευσε να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στοίχημα

Μεγάλο στοίχημα για τη Ν.Δ. είναι οι δύο περιφέρειες, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι επίσημοι υποψήφιοι έχουν απέναντί τους «γαλάζιους» «αντάρτες». Στη Δυτική Μακεδονία πρώτος τερμάτισε ο «αντάρτης» πρώην βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης με 35,54%, ο οποίος θα δώσει τη μάχη με τον Γιώργο Κασαπίδη, το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ. που έλαβε 34,23%. Γαλάζιο μπρα ντε φερ θα υπάρξει και στο Ιόνιο, όπου η Ρόδη Κράτσα, η επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα, ήρθε δεύτερη με 27,41%, ενώ ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Τρεπεκλής έκοψε πρώτος το νήμα με 32,54%.

Σημειωτέον πως σε επτά περιφέρειες, εκείνες της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, του Νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης, της Ηπείρου, της Δυτικής και της Στερεάς Ελλάδας, βγήκε ήδη λευκός καπνός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα