Αγώνας δρόμου Μητσοτάκη για να πετύχει το… 13άρι!

Ο πρωθυπουργός, που θέλει να επικρατήσουν οι υποψήφιοί του και στις έξι περιφέρειες που απομένουν, μεταβαίνει στην Τρίπολη για τον Δ. Πτωχό, ενώ αύριο πάει στη Μαγνησία για τον Κ. Αγοραστό

Παρά την αναμφισβήτητη, πλέον, ηγεμονία τους και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα δίνουν όλα για όλα τις τελευταίες ημέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για να εξασφαλίσουν και τις έξι περιφέρειες που απομένουν, πετυχαίνοντας έτσι το… 13άρι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει απόψε στην Τρίπολη για να ενισχύσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ενώ κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα πάει στη Μαγνησία για να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο επίσης θα συναντηθεί. Η Θεσσαλία είναι η μόνη περιφέρεια που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αξιώσεις, καθώς ο υποψήφιος της Ν.Δ. και νυν περιφερειάρχης αναδείχθηκε μεν πρώτος, με ποσοστό 41,37%, αλλά η διαφορά του από τον Δημήτρη Κουρέτα, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και έλαβε 34,11%, δεν είναι τέτοια που να μπορούν στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου να κοιμούνται ήσυχα εν όψει του δεύτερου γύρου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αγοραστός έχασε 15 μονάδες από το ποσοστό του 2019. Στη Ν.Δ ελπίζουν στη στήριξη της Ελευθερίας Τζανακούλη, η οποία την περασμένη Κυριακή κατέλαβε την τέταρτη, θέση, με ποσοστό 9,49%, όμως ακόμα δεν έχει γίνει από τη μεριά της κάποια σχετική δήλωση.

Πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως για λόγους πρεστίζ, είναι και η Δυτική Μακεδονία, όπου ισχυρός αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη είναι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Αμανατίδης, που κατεβαίνει ως «αντάρτης». Ο κ. Αμανατίδης, που διεγράφη τον περασμένο Ιούνιο επειδή έθεσε υποψηφιότητα, δήλωσε χθες πάντως «δεν αισθάνομαι αντάρτης της Ν.Δ., αν είχα εκλεγεί βουλευτής δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης, καθώς θα μπορούσα να στηρίξω τον τόπο μου από άλλη σκοπιά».

Ο Γιώργος Αμανατίδης ρωτήθηκε και για το χρώμα που θα πρέπει να βαφτεί η Δυτική Μακεδονία σε περίπτωση που κερδίσει τον Γιώργο Κασαπίδη και απάντησε πως στο ψηφοδέλτιό του το χρώμα που υπερισχύει είναι το μπλε. Δύσκολη μάχη θα δώσει και η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια νησιά με τον «αντάρτη» κ. Τρεπεκλή, ο οποίος από την Κυριακή οδηγεί την κούρσα!

Ο Μ. Βορίδης

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι «στις έξι περιφέρειες και στους μεγάλους δύο δήμους είναι επικεντρωμένη η προσπάθειά μας», ενώ ερωτηθείς για τη μάχη στον Δήμο Αθηναίων μεταξύ του Κ. Μπακογιάννη και του Χ. Δούκα τόνισε ότι στην πρωτεύουσα «ο Κ. Μπακογιάννης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την εκλογική αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και εκείνους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό». Τον κ. Μπακογιάννη θα ενισχύσει σήμερα και ο πρωθυπουργός, ο οποίος το μεσημέρι θα επισκεφτεί μαζί του την πλατεία Βικτωρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα