Δ. Αθηναίων: Επιτέλους, ένα χρήσιμο ντιμπέιτ!

Ενα ντιμπέιτ με διαφορετικούς κανόνες και προσπάθεια να ξεφύγει από τις γνωστές «σούπες» που μας σερβίρουν τόσα χρόνια.

Οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας, σχολίασαν τη μεγάλη αποχή του πρώτου γύρου κατά την άφιξή τους και έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και, κατά προέκταση, το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων να προσέλθουν στις κάλπες. Αυτή ήταν και η κοινή δήλωση που έκαναν στην αρχή της τηλεμαχίας.

Ο Γιώργος Κουβαράς συντόνιζε και ρωτούσε τους δύο μονομάχους, και η Λήδα Μπόλα και ο Μάκης Προβατάς έκαναν ερωτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ντιμπέιτ ήταν αρκετά πιο «ζωντανό» από όσα έχουμε παρακολουθήσει, καθώς οι δύο υποψήφιοι παρενέβαιναν και απηύθυναν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Ευγενικές οι παρεμβάσεις αυτές και με ουσία, καθώς τελικά έγιναν εμφανείς οι διαφορές στα προγράμματα και στις προτεραιότητες που έχει καθένας. Οι τόνοι ανέβηκαν στην ενότητα για την κλιματική κρίση και τα προβλήματα που προκάλεσε μια κακοκαιρία τύπου «Daniel» στην Αθήνα.

Η πρώτη ερώτηση έγινε στον Κώστα Μπακογιάννη από τη Λήδα Μπόλα, για την καθαριότητα στην Αθήνα, και ο δήμαρχος, αγχωμένος για να είναι εντός χρόνου, είπε ότι η Αθήνα είναι πιο καθαρή. Πριν καν προλάβει να τελειώσει, δέχθηκε την ερώτηση από τον Χάρη Δούκα για την αποτυχία του Μεγάλου Περιπάτου και τα κόστη για τις πλατείες. Ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος στον Μεγάλο Περίπατο, έκανε και ένα σαρδάμ, αλλά είπε ότι έμαθε και πως τα υπόλοιπα έργα, όπως ο Λυκαβηττός, ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους και με επιτυχία.

Ο κ. Δούκας κλήθηκε να απαντήσει -για την υπόσχεση που δίνει ότι θα φυτέψει 5.000 δέντρα- πού θα βρει τους χώρους και είπε ότι τα δέντρα είναι επιλογή και όχι εργολαβικό έργο και ζαρντινιέρες, και πως αν υπάρχει βούληση οι χώροι υπάρχουν και περιμένουν. Καθαριότητα, ασφάλεια, κλιματική κρίση και ανθεκτικότητα, υποδομές, πολιτισμός ήταν ορισμένες από τις ενότητες των ερωτήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα