Θρίαμβος Κουρέτα με 59,61% στη Θεσσαλία

Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν την αλαζονεία του Αγοραστού, ο οποίος παραδίδει τη σκυτάλη της Περιφέρειας έπειτα από 12 χρόνια

Σαρωτική νίκη πέτυχε ο ανεξάρτητος, στηριζόμενος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να βγει νικητής στην εξαιρετικά κρίσιμη μάχη του Κάμπου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επικράτησε του Κώστα Αγοραστού με 59,61% έναντι 40,39%, με αποτέλεσμα ο νυν περιφερειάρχης να του παραδώσει τη σκυτάλη έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας.

Ο νικητής διατήρησε το χαμηλών τόνων προφίλ του ακόμα και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μια και κατά την επινίκια δήλωσή του ανέφερε πως δεν πανηγυρίζει καθώς η Θεσσαλία παραμένει μια μεγάλη ανοιχτή πληγή μετά το καταστροφικό πέρασμα της διπλής κακοκαιρίας. Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως από αύριο κιόλας θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και κυρίως τα απομακρυσμένα χωριά. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Κώστα Αγοραστό για την καλή μάχη που είχαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παγωμάρα…

Οσο για τον Κώστα Αγοραστό, στο στρατηγείο του στο κέντρο της Λάρισας, δηλαδή στο εκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Ταχυδρομείου, επικράτησε παγωμάρα από τα πρώτα λεπτά του ανοίγματος της κάλπης. Αρχικώς οι στενοί του συνεργάτες διεμήνυαν ότι ο νυν περιφερειάρχης θα κατακτήσει εκ νέου τον θώκο, αλλά με βραχεία κεφαλή. Στη συνέχεια, λίγα λεπτά μετά τις 19.00, έκαναν λόγο για ντέρμπι.

Τελικώς, λίγο μετά τις 19.30 ήταν πλέον ξεκάθαρο πως είχε γίνει η απόλυτη ανατροπή. Μια ώρα μετά ο Κώστας Αγοραστός κατέφθασε στο κεντρικό εκλογικό του περίπτερο με την αμηχανία να περισσεύει. Στη δήλωσή του συνεχάρη τον αντίπαλό του, υποστηρίζοντας πως η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ισχυρή. «Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μάς στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους.

Γι’ αυτό σήμερα βλέπετε μια Θεσσαλία η οποία έχει σχέδιο, τεχνογνωσία, πρόγραμμα, συγκεκριμένα έργα, τα οποία ο καθένας τα χρησιμοποιεί» ανέφερε. Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στήθηκαν στη Θεσσαλία υπό τη βαριά σκιά των πλημμυρών και των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσαν τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Η καταστροφή όπως αναμενόταν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο Κώστας Αγοραστός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί μέχρι πρότινος για την επανεκλογή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ενδεικτικό πως ο Κώστας Αγοραστός είχε κερδίσει πριν από μία πενταετία την εκλογική μάχη από τον α’ γύρο με ποσοστό 55,75% και 233.378 ψήφους. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουρέτας είχε λάβει το 2019 λίγο πάνω από 5%, με τους στενούς του συνεργάτες να επισημαίνουν πως η σκληρή δουλειά απέδωσε.

Για τη νίκη του πανηγυρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα σημείωσαν ότι η επιτυχία του «προήλθε παρά τον στυγνό εκβιασμό που ασκήθηκε για τον υποψήφιο της κυβέρνησης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα