Τετ α τετ Κυριάκου με Κουρέτα για να διορθωθεί το… λάθος!

Ο πρωθυπουργός μετά τις απειλές Αυγενάκη στους αγρότες του Κάμπου και την εκλογική ήττα έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για να αλλάξει το κλίμα δυσαρέσκειας στο πρόσωπό του

Να διορθώσει το λάθος του με την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, στον νεοκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, αλλά και για τη στήριξη που παρείχε στον Κώστα Αγοραστό σπεύδει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας την αποδοκιμασία που επεφύλαξε ο λαός του Κάμπου στο πρόσωπό του.

Γι’ αυτόν τον λόγο συναντήθηκε χθες, δύο μέρες μετά τις εκλογές, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και ευχήθηκε επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Σήμερα με τον κ. Κουρέτα θα συναντηθεί και ο κ. Αυγενάκης, καθώς η για χθες προγραμματισμένη συνάντησή τους αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη.

Ο κ. Κουρέτας ήταν ο πρώτος από τους περιφερειάρχες με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς πίεση στους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας πριν από τον δεύτερο γύρο, συνδέοντας την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς με την επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού. Θεωρείται δε ότι η δήλωση αυτή έπαιξε τελικά ρόλο στη νίκη του κ. Κουρέτα, ο οποίος ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλία με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είχε πει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλους για να επιλυθούν τα προβλήματα της Θεσσαλίας, που μετρά ακόμη τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες. «Για εμένα δεν υπάρχει μπλε, πράσινο και κόκκινο. Εγώ θέλω να λύσω τα προβλήματα» τόνισε μιλώντας στο Mega, και δήλωσε «πάρα πολύ ανοιχτός και πάρα πολύ θετικός στο να υπάρξει συνεργασία».

«Είμαι εδώ πανέτοιμος. Είμαι κεντρώος και με ενδιαφέρουν οι συναινέσεις, και η βάση του χτισίματος του προγράμματος που θα κάνουμε εδώ, στη Θεσσαλία, είναι η πράσινη συμφωνία για το κλίμα» σημείωσε. Παράλληλα, έθεσε τρεις προτεραιότητες για την πολύπαθη περιοχή: «Τα αναχώματα κατά μήκος του Ενιπέα, να καθαριστεί η κύτη του Πηνειού και το κομμάτι του Πηλίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα