Θερμό επεισόδιο Πολάκη-Χαρίτση

Επεισοδιακή η «πρεμιέρα» του Πολάκη

Επεισοδιακή πληροφορούμαστε πως ήταν η πρώτη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του Προϋπολογισμού. Πρωταγωνιστές αυτού του πρώτου -αλλά σίγουρα όχι τελευταίου- θερμού επεισοδίου της εποχής Κασσελάκη ήταν οι Παύλος Πολάκης και Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους αναφορικά με την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος στην οικονομία, στη… δεύτερη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος κουμανταδόρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως ζήτημα ανεπαρκούς αντιπολίτευσης του κόμματος στο πεδίο των υπερκερδών που συσσώρευσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες λειτούργησαν ως καρτέλ τον προηγούμενο χρόνο. Οι σαφείς αιχμές για «λάιτ» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, με τον Αλέξη Χαρίτση να σηκώνει τους τόνους και να απαντά στον Χανιώτη βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε κατευθείαν τον λόγο και θύμισε στον Παύλο Πολάκη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σηκώσει το ζήτημα των υπερκερδών με κάθε τρόπο, ενώ τον κάλεσε να δει και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, αμέσως μετά τη μίνι σύρραξη ο Αλέξης Χαρίτσης και μαζί η Εφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου εγκατέλειψαν την αίθουσα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι τρεις έφυγαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή αν είχαν υποχρεώσεις, ωστόσο η από κοινού αποχώρησή τους δεν έμεινε ασχολίαστη από τους υπόλοιπους παρισταμένους.
Μπορεί η σύγκρουση Πολάκη – Χαρίτση να τελείωσε γρήγορα και τα χειρότερα να αποφεύχθηκαν, όμως οι ρίζες της είναι πολύ βαθιές.

Για τον Παύλο Πολάκη αλλά και μεγάλη μερίδα κόσμου που είχε αναφορά στην προεδρική πτέρυγα του κόμματος, η ήττα του 2019 έχει ως βασικό υπαίτιο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τη σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολούθησε για χάρη του οικονομικού προγράμματος, αλλά και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης. Για την άλλη πλευρά, ωστόσο, η κριτική αυτή χαρακτηρίζεται λαϊκισμός αλά… Μητσοτάκη. Κοινώς, μια ωραία ατμόσφαιρα.


Δείτε επίσης: Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα