Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυγενάκη – Αγοραστού

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Σαρακιώτης και Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση εκλογέων στη Θεσσαλία

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά των Αυγενάκη – Αγοραστού, μετά όσα συνέβησαν προεκλογικά στη Θεσσαλία, τα οποία κόστισαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την τρίτη θητεία στον απερχόμενο «γαλάζιο» περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Σαρακιώτης και Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση εκλογέων κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Οι δύο βουλευτές προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί η πράξη της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία, επικαλούμενοι δηλώσεις των δύο εναγομένων την εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Επικαλούνται τις δηλώσεις Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος ανέφερε: «Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε». Προσθέτουν δε πως «η επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα ήταν απολύτως συνδεδεμένη με τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών υπέρ του κ. Αγοραστού.

Εκανε κατάχρηση και εκμεταλλεύτηκε τη θεσμική του ιδιότητα ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να πλανηθεί ο μέσος πολίτης και ο εκλογέας. Πέραν της ηθικής και πολιτικής εκτροπής, προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες. Σκόπευαν στην πρόκληση διλήμματος και στον ηθικό εξαναγκασμό των εκλογέων, ώστε να επιλέξουν τον Αγοραστό» αναφέρουν.

Σκληρή υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος κάνει λόγο για «απόγνωση» του ΣΥΡΙΖΑ για όσα εξελίσσονται στο κόμμα, καταλογίζοντάς του πως «συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του». Ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει ακόμη πως «μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός και η περιοχή της Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα