Σε… συνήγορο του Σημίτη μετατράπηκε η κυβέρνηση

Εδώ και τρία εικοσιτετράωρα επιδίδεται σε κρεσέντο αποθέωσης του «αρχιερέα της διαπλοκής». Ασπίδα από τον Μαρινάκη με αφορμή δηκτικό σχόλιο του Κασσελάκη

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε… συνήγορο του «αρχιερέα της διαπλοκής», επιδιδόμενη εδώ και τρία εικοσιτετράωρα σε κρεσέντο αποθέωσης του πάλαι ποτέ νούμερο ένα πολιτικού αντιπάλου της «γαλάζιας» παράταξης.

Κατά το καθιερωμένο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης ανέλαβε τον ρόλο του δικηγόρου του Κώστα Σημίτη εξ αφορμής των δηκτικών σχολίων που επιφύλαξε για εκείνον ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τα έργα και οι μέρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυστυχώς ακόμα νωπά στη μνήμη μας» απάντησε αρχικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει πως «εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό το γενικό που είπε ο κ. Κασσελάκης, ας διαβάσει λίγο την Ιστορία να δει τι έγινε στη χώρα μας το 2015. Ας δει τους αριθμούς, ας δει πόσα χρήματα φόρτωσε τη χώρα το τρίτο και πιο αχρείαστο Μνημόνιο, πόσα χρόνια υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία, τι είχε λεχθεί προεκλογικά και τι συνέβη μετεκλογικά και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο». Λόγω της… πρεμούρας του να καλύψει τον κ. Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο τρίτο Μνημόνιο, που σημειωτέον το είχε ψηφίσει και η Ν.Δ., με πρόεδρο τότε τον Β. Μεϊμαράκη. Ουσιαστικά άσκησε κριτική στο τότε πρόεδρο και σημερινό ευρωβουλευτή της Ν.Δ.

Νωρίτερα, απάντηση για την απουσία του από την εκδήλωση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, διερωτώμενος «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να δικαιολογήσει και την παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού, ισχυριζόμενος πως στη Ν.Δ. είναι πιστοί στις αρχές και τις αξίες της παράταξής, όμως «μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις, μας ενδιαφέρουν οι συγκλίσεις». Οπως πρόσθεσε, «ο πρωθυπουργός πήγε να δώσει το “παρών” και σε μία εκδήλωση προς τιμήν ενός πρώην πρωθυπουργού. Δεν νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε ιστορικές συζητήσεις, ειδικά από αυτό βήμα, αναζητήσεις, απόδοση ευθυνών. Αυτά τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος».

Στο μεταξύ οι αναφορές Κασσελάκη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ -μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά τις γέφυρες που έριξαν Κασσελάκης και Ανδρουλάκης-, το οποίο κατήγγειλε πως «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».


Πρώτη θέση… πίστα και ο Γιάννος

Το γεγονός πως αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και την παρέδωσαν βορά στους νταβατζήδες της διαπλοκής θα έκαναν… παρέλαση για να σφίξουν το χέρι του αρχιερέα τους ήταν, λίγο έως πολύ, αναμενόμενο. Οτι θα έφτανε όμως στο συνέδριο να μπει και ο Γιάννος Παπαντωνίου ξεπέρασε τη φαντασία και των πλέον ευφάνταστων. Και αυτό όχι μόνο γιατί είχε περάσει τις πόρτες του Κορυδαλλού με την κατηγορία της μίζας, αλλά και γιατί στο βιβλίο που είχε εκδώσει με τίτλο «Προσωπική μαρτυρία» είχε πει πως ο Κώστας Σημίτης ήταν πρωθυπουργός περιορισμένης αποδοχής.

Από τότε φαίνεται, όμως, πως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών και έτσι ο Γιάννος αποφάσισε να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των κυβερνήσεων Σημίτη, ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας της Μεταπολίτευσης και ο άνθρωπος που υπέγραψε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ηταν όμως και ο υπουργός επί της θητείας του οποίου 1.500.000 άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους στο Χρηματιστήριο και τελικά οδηγείται στη φυλακή καταδικασθείς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εξαιτίας της «λίστας Λαγκάρντ».


Δείτε επίσης: Νικήτας Κακλαμάνης: Έχουμε τακτοποιήσει όλα τα «ορφανά» του Σημίτη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα