Κυβερνητικά χάδια στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το Μαξίμου, με αοριστολογίες περί αλλαγών στο νομοσχέδιο, προσπαθεί να κάμψει τις σφοδρές αντιδράσεις τους για τη φορολόγησή τους

Με μισόλογα και αοριστολογίες για αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, ιδίως των δικηγόρων, για τη φορολόγησή τους. Χθες, ακόμα μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ψέλλισε κάτι περί αλλαγών, παραπέμποντας στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου, αλλά χωρίς να γίνει συγκεκριμένος και χωρίς να κάνει πίσω από τη βασική επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για το εν λόγω νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε αλλαγές για το τεχνικό σκέλος, όχι για τον πυρήνα του νόμου» είπε και επανέλαβε ότι το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό. Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί είναι φοροφυγάδες, σημειώνοντας ότι το ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνει και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι εξαιρούνται από το τεκμήριο. «Ενας νέος δικηγόρος, που αρχίζει και βγάζει λιγότερα, πολλές φορές, έσοδα από 10.000 ευρώ. Ή μία σύζυγος, η οποία μπορεί να μεγαλώνει τα παιδιά της -κι εδώ θα κάνουμε μία συζήτηση συνολικά για το θέμα του μαχητού τεκμηρίου- και αποδεδειγμένα, ενδεχομένως, να μη βγάζει πάνω από 10.000 ευρώ. Ή να υπάρχει μία σοβαρή ασθένεια. Γι’ αυτό και ξεκινάει η διαβούλευση» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, καλώντας όλους τους φορείς να καταθέσουν προτάσεις.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης συνεχίζονται. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων είπε μεταξύ, άλλων: «Οι εν λόγω εξαγγελίες αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν από τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος που είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα