Κωλοτούμπα του Αδωνη και «συγγνώμη» με μισή καρδιά!

Μετά τη θλιβερή δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών που ξεσήκωσε σάλο, ο αμετροεπής υπουργός αναγκάστηκε σε αναδίπλωση υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του

Σε παράκρουση βρίσκεται ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την κυνική δήλωσή του ότι η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών δεν αφορά κανέναν, η οποία προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου και οδήγησε στη «συγγνώμη» του αμετροεπούς υπουργού, έστω με μισή καρδιά. Ο υπουργός Εργασίας αναγκάστηκε σε μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα μετά το τράβηγμα του αυτιού, καθώς όσα είπε θεωρήθηκαν και από το Μαξίμου τραγικά και προκλητικά.

Ετσι, ο Αδωνις Γεωργιάδης με δήλωσή του αλλά και με παρέμβαση στη Βουλή είπε συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων, αν και με αστερίσκους, καθώς επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι αυτά ευθύνονται για τον πόνο που προκλήθηκε, επειδή διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του! Από τα βέλη του Αδωνη Γεωργιάδη δεν γλίτωσε ούτε η «δημοκρατία», με τον υπουργό να επιτίθεται στην εφημερίδα μας για την αυτονόητη κριτική που άσκησε. «“ΓεωργιΑΔΗΣ” έγραψε η εφημερίδα “δημοκρατία”. Με ταύτισε με τον Χάρο» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, προσφεύγοντας σε αστεϊσμούς με την… αρχαία κατάληξη του επωνύμου του, οι οποίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου -αν μη τι άλλο- δεδομένης της τραγωδίας των Τεμπών.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε: «Ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, έπρεπε να αντιληφθώ τη διαστρέβλωση που θα έκαναν μετά βεβαιότητας οι αντίπαλοί μου, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων. Θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου από ντροπή αν είχα πει αυτό που λέτε. Δεν είπα ποτέ ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα το έλεγε αυτό. Δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτικό καβγά, για την κλοτσοπατινάδα, πολιτική μικροεκμετάλλευση ο ελληνικός λαός, αυτό είπα» ισχυρίστηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, επιτιθέμενος επί της ουσίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα για την αναταραχή που προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Είχε προηγηθεί το αίτημα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ για αποπομπή του Αδωνη Γεωργιάδη, με το Μέγαρο Μαξίμου να τον καλύπτει δημοσίως. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα (σ.σ.: με τον Αδωνι Γεωργιάδη). Κοιτάξτε να δείτε: Δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε με τις εκλογές ένα τραγικό δυστύχημα. Γι’ αυτό σας διάβασα ακριβώς αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Οι εκλογές δεν έχουν έναν ρόλο να κρίνουν μια ποινική υπόθεση, μια υπό διερεύνηση υπόθεση για ευθύνες οποιουδήποτε μεγέθους, η Δικαιοσύνη το αποφασίζει αυτό» ανέφερε επί λέξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απλώνοντας πέπλο προστασίας πάνω από τον Αδωνι Γεωργιάδη, προειδοποιώντας τον ταυτόχρονα με τη φράση «τα στελέχη πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους». «Προφανώς, λοιπόν, οι εκλογές σε καμία περίπτωση, ακόμα και μια μεγάλη εκλογική επιτυχία, δεν σβήνουν τα προβλήματα που έχει η χώρα μας και διαχρονικά προβλήματα.

Αυτό είναι η πάγια θέση μας, το έχει πει από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός. Και νομίζω ότι σε αυτό το μήκος κύματος συμφωνούμε όλοι, όλοι στην κυβέρνηση, αυτό πιστεύουν και οι υπουργοί και αυτό είναι και το καθήκον μας απέναντι στο σύνολο των πολιτών» υποστήριξε, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να παραμένει στη θέση του παρά το ρεσιτάλ κυνισμού που έδωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα