Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για την απαράδεκτη απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού

Θύελλα αντιδράσεων και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας – Λονδίνου, με φόντο τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης απαράδεκτη. «Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Ελληνα πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως πρόκειται για «εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, από βήματος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα απρεπή» τη στάση απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. «Πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που υπερβαίνει τα κόμματα και τις κυβερνήσεις. Δίκαιο αίτημα τα Γλυπτά να έρθουν στην Αθήνα, στην κοίτη της Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ, με ευθύνη του Βρετανού πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που αντί να θέσουν ευθέως το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα στη βρετανική κυβέρνηση, συνέχιζαν να παζαρεύουν τη δήθεν επιστροφή τους με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και μάλιστα με τη μορφή του δανεισμού, η οποία νομιμοποιεί την κλοπή τους» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας πως «το ατυχές επιχείρημά του σε σχέση με τη Μόνα Λίζα που είναι στο Λούβρο αποδεικνύει ότι είναι τραγικά ανενημέρωτος», προσθέτοντας πως «αυτό που προκαλεί κατάπληξη είναι ότι, πέρα από την τραγωδία της χώρας και την “πόρτα” του Σούνακ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος μιλάει για κομμένη στη μέση Μόνα Λίζα, όταν ο ίδιος ετοιμάζεται να κόψει στα δύο το Αιγαίο με τον Ερντογάν τις επόμενες μέρες».

Οσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός -ηθελημένα ή άθελά του- δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα απέναντι σε έναν “άτσαλο” Βρετανό πρωθυπουργό κι αυτό είναι θετικό».


Δείτε επίσης: Ο Σούνακ αποκάλυψε ποιος μπλοκάρει τα Γλυπτά

Δείτε επίσης: Μύλος για το διπλωματικό επεισόδιο στο Λονδίνο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα