Στο βάθος της 4ετίας ο γάμος ομοφύλων

«Δεν αποκλείεται στο τέλος το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να έχει την τύχη που έχουν τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ στη Βουλή για έγκριση, γιατί φοβάται πολλές διαρροές βουλευτών της Ν.Δ.».

Αυτό λέγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους της Βουλής από βουλευτές όχι μόνο της Ν.Δ., αλλά και άλλων κομμάτων, που βλέπουν τα «μπρος – πίσω» της κυβέρνησης στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών λόγω των πολλών διαφωνιών στο εσωτερικό της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση με διαρροές στον φιλικό της Τύπο καλλιεργούσε το έδαφος για να φέρει το νομοσχέδιο ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο, τις τελευταίες ημέρες αλλάζει τακτική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει ότι το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή εντός της τετραετίας και πως ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του πρωθυπουργού. «Για εμάς το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό, για αυτό και ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει ακόμα μία δέσμευσή του στον χρόνο που θα ανακοινωθεί» είπε χθες. 

Πολλές οι διαφωνίες

Η αναβολή  της κατάθεσης του νομοσχεδίου στο βάθος της τετραετίας έχει να κάνει με τον φόβο των ευρωεκλογών, δεδομένου ότι το θέμα αυτό συναντά πολλές διαφωνίες  στην παραδοσιακή εκλογική βάση της Ν.Δ., που πυροδοτούνται και από τις δημόσιες διαφωνίες κορυφαίων στελεχών, όπως ο Μάκης Βορίδης, που δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει και πως αν υποχρεωθεί να το κάνει θα παραιτηθεί από υπουργός. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, πάντως, του διεμήνυσε να παραιτηθεί αν διαφωνεί. Επίσης και ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει «σημαία» του τις τελευταίες ημέρες τη διαφωνία του, με στόχο να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές στην άποψή του… 

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και δεν ανησυχούν ότι δεν θα περάσει, αφού θα ψηφιστεί από κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι, πιθανόν και άλλοι). Ομως, όπως πληροφορούμαστε, θέλει να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα