Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν τη «Γαλάζια Πατρίδα»!

Προκλητική παρέμβαση Γκιουλέρ, η οποία πέρασε κάτω από τα «ραντάρ» και της κυβέρνησης αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των μέσων ενημέρωσης

Η συστηματική προσπάθεια εμπέδωσης -που αγγίζει τα όρια της πλύσης εγκεφάλου- του καλού κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας «περνάει» όχι μόνο μέσα από την εγκατάλειψη της στρατηγικής των απαντήσεων στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και της αποσιώπησης της αλήθειας γύρω από την υψηλή στρατηγική της Αγκυρας.

Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση, από κοινού με ένα σύμπλεγμα τηλεοπτικών δικτύων και ινστιτούτων, επιχειρεί να παρουσιάσει πως η Τουρκία μεταμορφώθηκε από «λύκο» σε «αρνάκι». Κάπως έτσι, δεν προκαλεί απολύτως καμία εντύπωση το γεγονός πως ακόμα και η παρέμβαση του Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος μίλησε για τη «Γαλάζια Πατρίδα», πέρασε κάτω από τα «ραντάρ» και της κυβέρνησης αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των μέσων ενημέρωσης.

Στην παρέμβασή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Τούρκου προέδρου, εξυμνώντας την ισχύ του τουρκικού στρατού, επισήμανε με νόημα πως «εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν, από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας έως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, από την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη γαλάζια και ουράνια πατρίδα μας μέχρι τη συμβολή στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

Κανένα βήμα πίσω

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας δεν έκρυψε το γεγονός πως δεν είναι διατεθειμένη η κυβέρνησή του να κάνει πίσω βήματα από την εθνική του στρατηγική. Κόντρα σε όσα είχε δηλώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλιο, όταν δήλωσε ανοιχτός σε υποχωρήσεις, ώστε να υπάρξει διάλογος και συμφωνία με την Αγκυρα, ο Γιασάρ Γκιουλέρ είπε με νόημα πως μπορεί ο στόχος να είναι να υπάρχει διάλογος με την Αθήνα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι διατεθειμένοι να υπονομεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα.

Οσον αφορά τα ελληνικά F-35, ο Τούρκος υπουργός, ερωτηθείς για τα Εξοπλιστικά της Ελλάδας, επεσήμανε ότι «δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία, μια χώρα 85.000.000 κατοίκων» και πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι να έχουμε αποτρεπτική δύναμη», ενώ ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσουν τους S-400. «Θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Υπό την ηγεσία του προέδρου μας, εμείς θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αποτρεπτική μας δύναμη και να διατηρούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας» είπε ο Γκιουλέρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα