Κυβερνητική κοροϊδία με την τροπολογία για τους μετανάστες

Το Μαξίμου βρήκε τη… λύση για να παρακάμψει τον πόλεμο Σαμαρά, καθώς θα επιβάλει κομματική πειθαρχία, αλλά θα εξαιρεί τον πρώην πρωθυπουργό

Η κυβέρνηση βρήκε τη λύση για να παρακάμψει τον ανοιχτό πόλεμο του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία που νομιμοποιεί δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Θα επιβάλει κομματική πειθαρχία αλλά θα τον εξαιρέσει, γιατί είναι πρώην πρωθυπουργός, που σημαίνει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει… Απλή λύση σαν το… αβγό του Κολόμβου, βολεύει και τον κ. Σαμαρά που εκ του ασφαλούς αυτή τη φορά θα το παίξει αμετακίνητος, βολεύει και την κυβέρνηση, που βγαίνει από ένα πρόβλημα! Με άλλα λόγια, κοροϊδία!

Το θέμα πάντως εξακολουθεί να προκαλεί ένταση και πολλές αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στην οργανωμένη εκλογική βάση της Ν.Δ., καθώς η τροπολογία αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης όταν προσπαθούσε να χαϊδέψει τα αυτιά των δεξιών ψηφοφόρων για να αποσπάσει την ψήφο τους… αλλά και μόλις πριν από δύο μήνες, όταν η «δημοκρατία» αποκάλυψε το θέμα και έσπευσε τότε να το διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Χθες ο Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας το μαύρο άσπρο, υποστήριξε απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Σαμαρά ότι «σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει μια εξαίρεση διαχρονικά για τους βουλευτές που είναι πρώην πρωθυπουργοί και εν προκειμένω ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες».

Η παραπάνω αιτιολογία προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα σε όσους την άκουσαν στο «γαλάζιο» κόμμα, γιατί πρώτη φορά η κυβέρνηση την επικαλείται, καθιερώνοντας βουλευτές δύο ταχυτήτων. «Αν είναι έτσι, τότε ποια είναι η διαφορά από το να είναι ο κ. Σαμαράς ένας ανεξάρτητος βουλευτής;» έλεγαν ορισμένοι. Επίσης κάποιοι άλλοι πιο… προχωρημένοι έλεγαν ότι αυτή τη «λύση», που θα απαλλάσσει μόνο τον κ. Σαμαρά, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να θελήσει να την εφαρμόσει και στα μνημόνια με τα Σκόπια και στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών…

Ο κ. Μαρινάκης σε μια προσπάθεια να καλοπιάσει τους βουλευτές δήλωσε χθες: «Εχουμε αποδείξει ότι έχουμε μια αρραγή Κοινοβουλευτική Ομάδα που πάντοτε εκφράζεται, αλλά στηρίζει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες». Παράλληλα, τόνισε πως η τροπολογία δεν αφορά αλλαγή στο καθεστώς για μόνιμη άδεια διαμονής μεταναστών και ότι δεν αποτελεί καμία κίνηση ελληνοποιήσεων. Υπογράμμισε ότι η ρύθμιση αυτή δεν θα ισχύει στο διηνεκές, που σημαίνει πως δεν αποτελεί ένα κάλεσμα προς την Ελλάδα. Επανέλαβε πως είναι μια τροπολογία για άπαξ εφαρμογή.

Στο ίδιο πνεύμα, και ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «σκοπός της τροπολογίας για τους αλλοδαπούς εργάτες γης είναι να κλείσουμε τα παράθυρα στη μαύρη εργασία», ενώ τόνισε πως «δεν νοείται βουλευτής της Ν.Δ. να μην ψηφίσει μία επιλογή της κυβέρνησης». Ομως «ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Προφανώς ένας πολιτικός που έχει αυτό το διαμέτρημα και ιστορία έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή» είπε.

Ανενημέρωτο χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, που ανακάλυψε «αόρατους ανθρώπους». «Σέβομαι και αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν υπήρχε καλύτερη ενημέρωση για τον σκοπό της ρύθμισης αυτής» δήλωσε και τόνισε: «Δεν θέλουμε να υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι».


«Καρφιά» Κακλαμάνη: Δεν μας σέβονται

Σε μια διαφορετική τοποθέτηση προχώρησε ο Νικήτας Κακλαμάνης όσον αφορά την ψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες. Δήλωσε ότι θα ψηφίσει την τροπολογία, αλλά μίλησε για λάθος χειρισμούς: «Για μια ακόμη φορά δεν έγινε σωστός χειρισμός. Πρέπει να καταλάβουν οι υπουργοί και οι σύμβουλοι του Μαξίμου ότι πρέπει να σέβονται την Κοινοβουλευτική Ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση. Αν η τροπολογία αυτή είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον στους βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή, είχε συζητηθεί μαζί τους, ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε».


Χλεύη του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε η Νέα Δημοκρατία

Το 1964, μετά την εκλογική νίκη της Ενώσεως Κέντρου, ορισμένοι βουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για κάποιες επιλογές του νέου, τότε, πρωθυπουργού, αγνόησαν την κομματική εντολή κατά την εκλογή του προέδρου της Βουλής. Η αρνητική εντύπωση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε την ιστορική φράση: «Κατέστημεν η χλεύη των ηττημένων».

Στο σημείο αυτό ακριβώς βρίσκεται σήμερα η Ν.Δ., με αφορμή το γελοίο θέαμα που εμφανίζει εξαιτίας της επίμαχης τροπολογίας για τη χορήγηση «νέου τύπου άδειας διαμονής για εργασία» σε μετανάστες που συμπλήρωσαν στις 30/11/2023 τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας αντί για επτά που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς του 2014 προκειμένου να λάβουν άδεια διαμονής.

Η ανοιχτή διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε τρικυμία στο Μαξίμου και σκόρπισε αμηχανία στις τάξεις της «γαλάζιας» Κ.Ο. «Ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία στα νομοσχέδια» δήλωσε, ενισχύοντας τη γελοιότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

«Τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ. δεν μας αφορούν» απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη, η οποία. επισημαίνοντας ότι στα θέματα κοινοβουλευτικής πειθαρχίας δεν τίθενται εξαιρέσεις, παρατήρησε: «Είναι οξύμωρο ο πρωθυπουργός που είναι διατεθειμένος να κουρελιάσει το Σύνταγμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να υποκλίνεται με αυτοεξευτελισμό στην Ακροδεξιά του κόμματός του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα