Ο Μητσοτάκης «χρυσώνει» τους εξωκοινοβουλευτικούς

Αύξηση-πρόκληση σε 18 «επίλεκτους» υπουργούς δίνει ο πρωθυπουργός με το «καλημέρα» του νέου έτους! Το εισόδημά τους θα αυξηθεί κατά 1.300 € καθαρά

Δεν βρέχει, σας… φτύνουν! Οργή και αγανάκτηση επικρατούν τις τελευταίες ώρες από την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε «golden boys» του Δημοσίου τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της. Ο πρωθυπουργός, σεβόμενος το κλίμα των Χριστουγέννων, αποφάσισε να ντυθεί… άγιος Βασίλης, φέρνοντας στη σακούλα του πλούσια δώρα.

Μόνο που οι παραλήπτες αυτών των δώρων δεν θα είναι ούτε ο χειμαζόμενος λαός ούτε οι άνεργοι ούτε φυσικά οι συνταξιούχοι που πληρώνουν από το υστέρημά τους τους ληστρικούς έμμεσους φόρους και την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρήσεων. Παραλήπτες του πλούσιου πρωθυπουργικού δώρου θα είναι οι στενοί του συνεργάτες και όσοι φρόντισε να τοποθετήσει σε θέσεις υπουργών.

Xθεσινή τροπολογία

Σύμφωνα με τη χθεσινή τροπολογία-πρόκληση της κυβέρνησης, από το νέο έτος, οι 18 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί του «γαλάζιου» επιτελικού κράτους θα δουν τους λογαριασμούς τους να «φουσκώνουν» με τουλάχιστον 1.200 μηνιαίως, καθώς η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426 ευρώ).

Συνεπώς, η αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού θα διαμορφωθεί σε 7.583 μεικτά ή 4.416 καθαρά, ενώ η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού στα 6.740 μεικτά ή 3.944 καθαρά. Με άλλα λόγια, οι 18 «επίλεκτοι» υπουργοί, που δεν έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ως μόνο προσόν έχουν τον διορισμό τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δεκέμβριο του 2023 θα λάβουν στον λογαριασμό τους περίπου 3.152 ευρώ καθαρά, ενώ από τον Ιανουάριο, και με βάση την τροπολογία, θα δουν το εισόδημά τους αυξημένο κατά 1.300 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, «καθαρά» οι αποδοχές του 2024 διαμορφώνονται ως εξής: ο γενικός γραμματέας θα λαμβάνει 3.145 €, ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός 3.944 €, ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός 4.416 € και ο κοινοβουλευτικός υπουργός – υφυπουργός και βουλευτής 5.017 €. Ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα που θα δουν αυξήσεις είναι ορισμένοι από τους πλέον πλούσιους υπουργούς, όπως ο Ακης Σκέρτσος με τα 19 ακίνητα, και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τα 3.500.000 ευρώ καταθέσεις, οι οποίοι, σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες», δεν έχουν καμία ανάγκη τις αυξήσεις. Και δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά και ο κ. Τσακλόγλου με τα αμοιβαία κεφάλαια στην BLACK ROCK και ο Φραγκογιάννης με τα πέντε Ι.Χ. και τα 12 διαμερίσματα. Θα έχει λοιπόν πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε αν θα κρατήσουν τα λεφτά αυτά ή θα αποφασίσουν να τα δωρίσουν, και να διαπιστώσουμε αν πράγματι οι αυξήσεις ήρθαν μετά την πίεση και των εξωκοινοβουλευτικών για αύξηση στους μισθούς τους.

Δυσαρέσκεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, οι εξωκοινοβουλευτικοί ήταν στα… κάγκελα για το γεγονός πως οι γενικοί γραμματείς θα έπαιρναν περισσότερα χρήματα από τους ίδιους, ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τις αυξήσεις στους μισθούς των επίσης διορισμένων «γαλάζιων» παιδιών στα δημόσια νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι πως από τις κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ελάχιστοι πλέον Ελληνες και Ελληνίδες έχουν προσδοκίες.

Αλλωστε, τα τελευταία 10 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως χρώματος- έχουν αποδείξει πως ξέρουν με ιδιαίτερη προσοχή να φροντίζουν τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας -περισσότερο ή λιγότερο- για την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά και για τη συνέχεια του έθνους. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση, με το «διαβατήριο» που της έδωσαν οι διπλές εθνικές εκλογές, αλλά και την ασυλία που απολαμβάνει από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, έχει αποφασίσει να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της και να αποδείξει πως είναι μια από τις πλέον ανάλγητες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα