Ρεσιτάλ θράσους από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Παραπονέθηκε δημοσίως ότι παίρνει μικρότερο μισθό από τους βουλευτές, την ώρα που ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστραφεί το δώρο στους συνταξιούχους

Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χθες ξεπέρασε ακόμη μια φορά τον εαυτό του με ένα ρεσιτάλ κυνισμού και αντιφατικότητας, καθώς έφτασε σε σημείο να παραπονιέται δημοσίως ότι ως υπουργός παίρνει μικρότερο μισθό από τους άλλους βουλευτές (και ο οποίος είναι αρκετά χιλιάρικα τον μήνα), τη στιγμή που ο ίδιος ξεκαθάρισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί το δώρο των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, η πλειονότητα των οποίων έχει πενιχρότατες συντάξεις.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 είπε για τις οικονομικές του απολαβές ως υπουργού και βουλευτή, με μια διάθεση να τον… λυπηθεί ο κόσμος, «για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί δεν τα ξέρει αυτά, είμαι υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης. Ξέρετε ποιος είναι ο μισθός που παίρνει ο υπουργός στην Ελλάδα; Μηδέν. Ούτε ένα ευρώ». Κι ενώ όλοι όσοι τον άκουσαν ήταν έτοιμοι να αρχίσουν τον έρανο, προχώρησε στην εξιστόρηση του δράματός του: «Επειδή είμαι βουλευτής, παίρνω μόνο τη βουλευτική αποζημίωση. Εγώ παίρνω λιγότερα από τους βουλευτές γιατί πάνε στις επιτροπές της Βουλής, εμείς απαγορεύεται να είμαστε. Αρα, όταν είναι κάποιος υπουργός χάνει περίπου 600-700 ευρώ τον μήνα».

Είναι να τον κλαίει κανείς τον Αδωνι Γεωργιάδη, αφού ο άνθρωπος για να είναι υπουργός και να υπηρετεί εμάς τους πολίτες αναγκάζεται να στερείται κάθε μήνα τόσα λεφτά όσο είναι ο κατώτατος μισθός η μία σύνταξη, δηλαδή πληρώνει κι από την τσέπη του για να είναι υπουργός. Γι’ αυτό σαν… συνδικαλιστής, που μάχεται για τα μισθολογικά δικαιώματα των υπουργών, είπε στη συνέχεια πως «θα έπρεπε ασφαλώς οι υπουργοί να έχουν μισθό, είναι ένα μνημονιακό μέτρο που πήραμε επί κυβερνήσεως Σαμαρά» και τόνισε πως «σήμερα που η χώρα είναι σε καλή οικονομική κατάσταση θα μπορούσαμε να εξαγγείλουμε και μέτρα που δεν είναι απαραίτητα να τα πληρώσουμε».

«Δεν υπάρχουν χρήματα»

Ενώ για να παίρνουν μισθό οι υπουργοί υπάρχουν χρήματα, όπως υποστήριξε με την παραπάνω φράση, όταν η κουβέντα ήρθε στο δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους είπε το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν υπάρχουν χρήματα και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του δώρου στους συνταξιούχους. «Εγώ προσωπικά δεν εξετάζω τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν το αντέχει ο Προϋπολογισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Τα χρήματα που καταβάλλουμε για ένσημα είναι τα μισά από τη σύνταξη που παίρνουμε» εξήγησε και συμπλήρωσε πως «η άλλη μισή σύνταξη καταβάλλεται από τον φορολογούμενο». Και για να ολοκληρώσει την αντίφαση σε σχέση με όσα είχε πει για τον μισθό των υπουργών υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επανέλθουμε στα προ του 2010, να μπει η χώρα σε μια λογική να μοιράζει λεφτά που δεν έχει, γιατί ο επόμενος Σόιμπλε θα είναι παρών…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα