ΣΥΡΙΖΑ: Εκδρομή στις Σπέτσες για 36 βουλευτές!

Στον κόσμο του ο Κασσελάκης! Κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη βίλα του για τριήμερη συνεδρίαση, προκαλώντας νέο γύρο αναταραχής

Με μια κίνηση που πρώτος ο ίδιος έσπευσε να χαρακτηρίσει «ασυνήθιστη», ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους 36 βουλευτές του κόμματος στη βίλα του στις Σπέτσες για το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα ανοιχτό τραπέζι ανταλλαγής προτάσεων για τη διαμόρφωση στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η πρόσκληση, που εστάλη ηλεκτρονικά από τη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη διατυπωμένη σε αυστηρά υπηρεσιακό ύφος, παρέπεμπε περισσότερο σε μεσαίας κλίμακας στελέχη ανώνυμης επιχείρησης παρά σε εκλεγμένους εθνικούς αντιπροσώπους, κάτι που ξένισε πολλούς.

Κάποιοι βουλευτές δυσφόρησαν, σε κάποιους άλλους προκάλεσε θυμηδία, ενώ ορισμένοι, όπως η Ελενα Ακρίτα, χαρακτήρισαν το ύφος «απαράδεκτο» και ζήτησαν διευκρινίσεις από τη Θεοδώρα Τζάκρη για το αν «αυτό το μέιλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος απευθύνεται σε Ελληνες βουλευτές, και δη αριστερού κόμματος, ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων»!

Στο επίμαχο μέιλ, αφού προηγουμένως η κυρία Τζάκρη ενημέρωνε για την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου, δεδομένου ότι «ο Ιανουάριος είναι πυκνός μήνας εν όψει και του συνεδρίου», σημείωνε επιτακτικά: «Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά τον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

»Τέλος, προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων. Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά, εκτός από τον τομέα οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Εξηγήσεις

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε μεταξύ των βουλευτών, αλλά και τα ειρωνικά σχόλια -καλοπροαίρετα και μη-, ο Σ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις. Προηγουμένως, όμως, περνώντας στην αντεπίθεση, έκανε λόγο για «ΜΜΕ της προπαγάνδας» εξαιτίας αναφορών περί εκδρομικού τριήμερου και υποστήριξε ότι «δέχεται bullying από τα καθεστωτικά media της “ενημέρωσης Μητσοτάκη”», ενώ σημείωσε πως πορεύεται χωρίς «κανέναν φόβο, αλλά με πολύ πάθος», έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Γενάρη, οι Σπέτσες απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού» σημείωσε εισαγωγικά και, εμφανώς ενοχλημένος, συνέχισε: «Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική. Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Οπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στενό κύκλο, όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μια συμπαγής ομάδα.

Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για εκδρομή, εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μια εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δεν γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών. Προσωπικά, δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανέναν φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας και κυρίως τον κόσμο, που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα