«Μασάζ» από τον Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων!

Το Μαξίμου, μπροστά στον φόβο καταψήφισης του νομοσχεδίου, αρχίζει τα ταχύρρυθμα μαθήματα πειθούς των διαφωνούντων «γαλάζιων» βουλευτών αλλά και της κοινωνίας

Τo… μασάζ με τα ταχύρυθμα μαθήματα πειθούς των βουλευτών της Ν.Δ. για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αρχίζει σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος, μπροστά στον φόβο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, δεδομένου ότι ήδη έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους δεκάδες βουλευτές.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι βλέπει ότι το κόμμα της Ν.Δ. αλλά και η κοινωνία διχάζονται λόγω της αψυχολόγητης εμμονής του στο θέμα, επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή με τη δικαιολογία ότι «θέλουμε να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας». Ταυτόχρονα, τόνισε πως όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να διχάσει την ελληνική κοινωνία, την οποία όμως ήδη έχει διχάσει, αλλά… όραμά του είναι μια συμπεριληπτική χώρα! Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται για το θέμα είναι το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτό κατά την διάρκεια της περιοδείας του το Σάββατο στο Γαλάτσι, προφανώς φοβούμενος αντιδράσεις, αλλά προτίμησε τον ασφαλή δρόμο της ανάρτησης στο διαδίκτυο…

«Εχω ήδη εξηγήσει τι θα περιλαμβάνει και τι δεν θα περιλαμβάνει η νομοθετική μας πρωτοβουλία. Θέλω απλώς να επαναλάβω από εδώ ότι πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας» σημείωσε και πρόσθεσε πως «προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα».

Εκτός του ιδίου, υπουργοί και κομματικά στελέχη ανέλαβαν να πείσουν τους διαφωνούντες – χωρίς να λείπουν έμμεσες πιέσεις και έμμεσοι εκβιασμοί. Ο υπουργός Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης δήλωσε (στο «Βήμα») ότι «λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά και εφόσον μετέχεις σε ένα συλλογικό όργανο δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις στις οποίες έχεις συμμετάσχει», δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον δρόμο της παραίτησης στους διαφωνούντες υπουργούς. Στο ίδιο πνεύμα, η γραμματέας της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε πως «δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία», αλλά «είναι αυξημένη η ευθύνη των υπουργών».

Ο… προσαρμοστικός (κοινώς, «κωλοτούμπας») Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε χθες ότι «είναι ισορροπημένο (σ.σ.: το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρότι δεν υπάρχει ακόμα), τόσο γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια όσο και γιατί δεν υιοθετεί τον, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά ατυχή τίτλο Γονέας 1 και Γονέας 2, διατηρώντας τις παραδοσιακές ονομασίες που δημιουργούν την εικόνα της οικογένειας εδώ και αιώνες». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι σήμερα και αύριο εκ των βασικών εισηγητών στα «σεμινάρια επιμόρφωσης» των βουλευτών, που θα γίνουν στα γραφεία της Ν.Δ…

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε με δηλώσεις του χθες στην απαράδεκτη και αντικοινοβουλευτική προτροπή του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές να απόσχουν από την ψηφοφορία αν διαφωνούν με το νομοσχέδιο. «Ο πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν και λέει πως, αν κάποιος είναι κατά, είναι καλύτερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα